FC Tempo Praha

U15: Nepovedený zápas ve Strakonicích

13.3.2023 21:15   Petr Havlíček  

Slabý výkon přesto na poslední tým tabulky stačil. 

Zápas ve Strakonicích se nám vůbec nepovedl, kluci viděli, že pokud nehrají v hlavě opravdu naplno, tak v žádném zápase nemůžou pomýšlet na dobrý výkon. Nelze říct, že by nám Strakonice nějak výrazně zatápěly, ale v utkání od nás bylo plno nepřesností, naběhnutí s míčem do hráče, pomalé práce s míčem a měkkosti v soubojích. V první půli nás hodně trápily přihrávky za obranu, které jsme dali buď pozdě, nebo byly až příliš dlouhé. Vedení 2:0 nám zajistila spíše náhodně trefená střela Huga Dočkala a dobře kopnutý přímý kop Šimona Postlera.

Ve druhém poločase už jsme měli šancí víc, střídající kluci to tentokrát celkem oživili. Na druhou stranu jsme další nepozorností nabídli domácím snížení na 2:1. V našich šancích jsme ale byli tentokrát hodně neklidní, třeba jsme dvakrát netrefili hlavičku skoro z brankové čáry nebo ze střel z hranice vápna trefovali střed brány. Musíme na to v tréninku zase hodně dbát. Dvěma góly Tkače a Fraňka jsme ale nakonec přeci jen střeleckou nemohoucnost částečně prolomili a vyhráli 4:1.

Z výkonu kluků jsme tentokrát byli hodně zklamaní. Těžko říct, jestli už byli hlavou na prázdninách nebo tam bylo podcenění soupeře. Bylo to ale hlavně o nás a nesmyslných vběhnutí s míčem do hráče, špatných přihrávek, prohraných soubojů nebo neaktivity tam bylo strašně moc. Tyto zápasy v soutěži jsou úplně o něčem jiném než v přípravě, kde jsme proti silným soupeřům dominovali, a my na to musíme zase rychle přepnout.