FC Tempo Praha

U14: Až příliš snadné vítězství

14.3.2023 9:14   Petr Suchan  

Takový zápas nás vrací o měsíce zpět, stěžuje si trenér Suchan na výhru 15:1 ve Strakonicích.

Dostali jsme gól po pěti vteřinách přímo z rozehry. Pak už se domácí prakticky do zakončení nedostali. Byli jsme dominantní a kreativní směrem do brány Strakonic. Domácí obrana nestíhala a pokud by rozhodčí neukončil zápas o pět minut dříve, asi bychom se dostali na dvacet gólů.


Ze zápasu mám smíšené pocity. Kluci po celý zápas hodně aktivní a kvalitní i kreativní do ofenzivy. Nastavení v hlavě velmi dobré. Co mě vadí nejvíce je to, že nás takový zápas nenutí pracovat na detailu. Na videu vidím snad v každém druhém záběru špatné nastavení na přihrávku. Děsivé převzetí. Nesmyslné, zbrklé, uspěchané řešení herních situací. Zbytečné ztráty, nebo nabourání do protihráče při vedení míče. Někdy až vysloveně naivní řešení. Jenže soupeř netrestá, ale prakticky okamžitě míč odevzdá. Takže kluci ani nezaregistrují, že je něco špatně... Na vše milión času. Chybné postavení obrany. Malá agresivita v souboji a nedostupování soupeře do kontaktu. Vše, na čem v týdnu pracujeme a vysvětlujeme důležitost v zápase, tam není. Klukům se do těchto věcí přirozeně úplně nechce a soupeř tohoto typu je k tomu nedonutí a přesto zvítězí tímto způsobem.

Naši chlapci po takovém zapase nemají pocit, že je nutné hrát důrazně. Není potřeba předvídat a soustředit se na každý dotek. Skenovat prostor. Ne. Proč? Vždyť to jde lehce i bez to všeho. Není nutné jít do kontaktu a tudíž nepříjemné možné bolesti. Boční postavení, kontrola prostoru, rychlé doteky a práce s míčem není potřeba. Za mě nás takový zápas vrací měsíce zpět. Lepší soupeř by nás za tento přístup potrestal. Ale co vlastně klukům vytknout? Vždyť vyhráli 1:15 venku za 75 minut... Určitě to budeme řešit v tréninku a doufat, že kluci budou na těchto detailech ochotni pracovat i v takovýchto zápasech. A že nás jich ještě pár čeká....