FC Tempo Praha

A tým: Místo klidu infarktový závěr

20.3.2023 13:18   redakce  

Po podzimní divočině se znovu odehrála dramatická bitva s Kolovraty a urvali jsme výhru 3:2. Uvnitř článku rozhovory i sestřih!

A tým: FC Tempo Praha - Sokol Kolovraty 3:2 A tým: FC Tempo Praha - Sokol Kolovraty 3:2
Měli jsme výborný vstup do zápasu. Sedlář šel sám na branku, ale vychytal ho Bébr a následně měl v brankovém území po centru Kostky výbornou pozici Pytlíček, ale svůj střelecký účet si otevřel až později. Hosté v defenzivě nepůsobili vůbec jistě a nakonec jsme přece jen šli do vedení. Krásná akce středem hřiště znamenala vedení. Sedlář pustil míč na Rakušana, který se neukvapil, a pod sebe ještě vylepšil pozici pro Pytlíčka, který Bébra prostřelil neomylně - 1:0. K dalšímu gólu nám pomohl brankář Bébr, který tak dlouho lovil míč, až jej daroval Tomáši Havlíčkovi, který obešel Ponerta, který ho podrazil před prázdnou brankou a kopal se pokutový kop. Kostka jej bezpečně proměnil - 2:0. Pak jsme ještě dali gól po rohovém kopu, ale po chvilce váhání jej rozhodčí Stěhule odvolal kvůli ruce Kadlece. Správné rozhodnutí. Bohužel jsme však poté trochu vyklidili pozice a nebyli jsme schopni udržet míč. Kolovraty dobře kombinovaly a zejména návrat Gračka do sestavy jim velmi pomohl. Šanci jsme jim však výbornou defenzivou nepovolili a když se zpoza pokutového území pěkně opřel do míče Gračko, Pacovský vyrazil na rohový kop.

Na poněkud nejistý závěr poločasu jsme dali velice rychle zapomenout hned po přestávce. Hned třikrát jsme se ocitli ve výborné možnosti navýšit náskok. Poprvé vše uhasila obrana Kolovrat, podruhé střelu Šmídka zastavila tyč a napotřetí Babický předložil před prázdnou branku míč Pytlíčkovi a bylo to 3:0. Zdálo se, že soupeř je doražen, ale opak byl pravdou. Po našem přímém kopu proběhl celé hřiště Ráža a i když nás bylo v defenzivě dostatek, nedokázali jsme ubránit přihrávku na Hynka, který Pacovského prostřelil - 3:1. Trochu jsme znervózněli, ale pořád byl soupeř na distanc od naší branky. Zápletka zápasu ale měla teprve přijít. Autové vhazování k naší brance netrefil Plíšek, a svou nepřesnost řešil jen faulem. Bohužel pro nás za červenou kartu, bohužel pro nás se pískal pokutový kop a bohužel pro nás je patrné z videa, že zákrok se odehrál metr před pokutovým územím, tudíž se měl kopat jen přímý kop. Ani po poradě s pomezním však rozhodčí Stěhule své rozhodnutí nezměnil a Gračko stejně jako na podzim s přehledem proměnil - 3:2. I s nastavením patnáct dlouhých minut odehrál náš tým s velkou bojovností a obětavostí a když Pacovský předvedl nejdůležitější zákrok dne, slavila se výhra a na výkopné byla o něco lepší nálada.

Trenér Petr Vanko: "Výborné oba vstupy do poločasů. Jsem rád, že jsme si vytvořili tolik šancí, vedli jsme 3:0, ale prakticky rozhodnutý zápas končil infarktovou koncovkou. Zápasy s Kolovraty jsou nám v tomto asi souzeny. Pro tři body jsme si však trochu krkolomně došli a věřím, že takto ubojované výhry nám pomohou ve větší sebedůvěře, která nám někdy chybí, a až zbytečně pak kupíme nevynucené chyby. Samozřejmě je cítit, že Kolovraty mají hráče v ideálním fotbalovém věku a naše mládí si od soupeře může hodně věcí vzít. Teď nás na ČAFCe zase nečeká žádná procházka růžovou zahradou a bude to boj od první do poslední vteřiny."

Zápasy:

FC Tempo Praha - Sokol Kolovraty 3:2 (2:0) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:51)