FC Tempo Praha

U16: Důležité body pro sebevědomí

21.3.2023 17:30   Jan Šindelář  

Tempáci vedli už o čtyři branky, Vršovice dvěma góly výsledek zkorigovaly.

Ve druhém kole k nám zavítal tým z Vršovic. Chtěli jsme navázat na aktivní výkon z prvního zápasu a k tomu přidat více odvahy 1na1 a nebezpečnosti v pokutovém území. Do zápasu jsme vstoupili dobře, drželi míč na svých kopačkách a diktovali ráz hry. Hosté se stáhli do bloku okolo vápna a čekali na brejky a standardní situace, kde chtěli uplatnit svoji výškovou převahu. Na první branku se nečekalo dlouho. V 8. minutě jsme soupeře dobře presovali, získali míč a Taras nekompromisně zavěsil - 1:0. Tento gól nás uklidnil a soupeře jsme jednoznačně přehrávali. Pojistka ale nepřicházela, a tak jsme museli být ostražití i vzadu. Soupeř se do zakončení dostával sporadicky, spíše po nákopech či našem pozdním, nedůrazném presinku. Uklidnění přišlo mezi 30. až 40. minutou, kdy jsme přidali dvě branky zásluhou Majkla a Kořena. Půle tedy 3:0.

Do druhé půle jsme prostřídali, některé kluky zkusili na jiných postech a bylo to znát. Naše hra už nebyla tak intenzivní, přesná a přímočará. I tak jsme dokázali navýšit skóre na 4:0. Bohužel od tohoto okamžiku dopadlo na kluky uspokojení a od 70. minuty, kdy jsme dovolili soupeři snížit, neměl náš výkon patřičné parametry. I tak jsme si dokráčeli k pohodlné a důležité výhře 4:2.

Za prvních 70 minut musím kluky pochválit. Byli aktivní, neustále v pohybu. Nabourávali obranný blok soupeře náběhy, naše hra byla pestrá a rychlá. Odměnou jim byly čtyři branky v síti soupeře. Posledních dvacet minut mě ale mrzí. Chápu jisté uspokojení z výsledku, ale pokud se chceme někam posouvat, musíme pracovat celých 90 minut.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - SK Union Vršovice 4:2 (3:0)