FC Tempo Praha

A tým: S pokorou vydolovaný bod

27.3.2023 14:22   redakce  

Ubojovaný bod za remízu 2:2 si vezeme z těžkého zápasu na ČAFC. Sestřih i ohlasy uvnitř článku!

A tým: ČAFC Praha - FC Tempo Praha 2:2 A tým: ČAFC Praha - FC Tempo Praha 2:2
Byť jsme šli poměrně rychle do vedení, tak první poločas byl v režii domácích. Po rohovém kopu zelených jsme dobře vytlačili defenzivu, nepřesný odkop brankáře sebral Viktorin a do křídelního prostoru uvolnil Sedláře. Jeho centr sice Viktorin jen lízl hlavou, ale za ním stojící Kostka navázal na střeleckou formu z minulého víkendu - 0:1. Vedoucí branka nám ale moc nepomohla. Obranu zelených jsme skoro nezaměstnali a hráli jsme pořád dozadu. To vytvořilo tlak na naší rozehrávku a následné fauly a standardní situace byly vodou na mlýn ČAFCe. Góly visely ve vzduchu a také přišly. Po rohovém kopu hlavičkoval Machurka, jeho pokus usměrnil na tyč Pakosta a odražený míč vyhodil Pacovský jen do Valty a od něj se míč odrazil do naší branky - 1:1. Trochu smůly, ale odpovídalo to dění na hřišti. Další branka přišla po nedůrazu v našem pokutovém území, kdy místo odkopu přišel pokus o kličku. Střelu sice Pacovský vyrazil, ale Peričevič našel před prázdnou brankou Matouška a bylo to 2:1. Vypadalo to na sporný moment, ale po shlédnutí videa pravděpodobně o ofsajd nešlo. My jsme toho v první polovině zápasu moc neměli a zatímco Pacovský nás držel ve hře, tak na druhé straně Štěpánkovi zatrnulo jen při dobré pozici Pytlíčka, ale zakončení šlo hodně vedle.

Potřebovali jsme přestávku a ve druhé polovině jsme byli podstatně aktivnější. Hned v úvodu měl po přihrávce Pytlíčka velkou šanci Sedlář, ale Štěpánek výborně zasáhl. Obranu soupeře jsme pak dostali několikrát do úzkých, ale vyrovnání přišlo až v závěru. V 83. minutě vybojoval těžký míč Schwank, Viktorin ho udržel, Babický našel perfektní přihrávkou Hampapu a jeho ne úplně podařený pokus Štěpánek promáchl a bylo to 2:2. V posledních minutách jsme se ještě nadechli k náporu, ale žádná standardní situace se již neujala. Malá umělá tráva na ČAFCe tak odolala Motorletu B, nám a bez bodu odjely i Spoje.

Trenér Petr Vanko: "S naprostou pokorou bod musíme brát. Na menším hřišti ztroskotaly i lepší týmy než my. Zejména v prvním poločase byli domácí aktivní a naprosto zaslouženě otočili skóre zápasu. Pacovský ještě další šance zlikvidoval. Ve druhé polovině jsme přidali a šli jsme za vyrovnáním, což se podařilo. Každý zápas ukazuje, jak je nesmírně těžké vydolovat body a i z tohoto pohledu je zisk bodíku plusem. Nyní už nezbývá než se připravit na velmi silný tým Kopaniny a věřím, že se vyspíme lépe než na zápas s ČAFCou."




Zápasy:

ČAFC Praha - FC Tempo Praha 2:2 (2:1) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:49)