FC Tempo Praha

A tým: Impotence v útočné fázi

11.4.2023 12:07   redakce  

Druhou porážku v řadě jsme si připsali po smolné brance v závěru v Královicích - 1:2.

Podařilo se nám chytit začátek a vytvořili jsme si několik nadějných situací, které jsme bohužel nedotáhli. Do vedení nám tak musela pomoct standardní situace. Rohový kop Kostky našel Viktorina a po jeho souboji dorazil míč do sítě Hampapa - 0:1. Pak jsme si však začali komplikovat život a místo jednoduché hry jsme se dostávali pod tlak. Ten pak vyústil v průnik Janouška, který naše obrana odvrátila, ale po centrovaném míči se pískal pokutový kop, který nás vyloženě naštval. Pacovský vyběhl proti hráči Královic, střelu vyrazil na rohový kop a rozhodčí Nebáznivý odpískal pokutový kop. Pacovský se zranil a budeme rádi, když ho budeme moct využít na Hostivař. Díky souběhu jsme neměli náhradního brankáře a na jedné noze tak duel musel dochytat. Penaltu proměnil Svoboda - 1:1.

Po přestávce jsme znovu byli aktivní, ale bohužel jsme všechna svá nadějná přečíslení nebo útoky zazdili finální fází. Nepřesná přihrávka, nebo zakončení nás stálo tři body. Ve velkých šancích neproměnil Sedlář a Tomáš Havlíček a když jsme pak se štěstím ustáli šanci soupeře, vše směřovalo k remíze. Bohužel pak přišla série tří minel a Kučera v klidu doklepl míč do prázdné branky a rozhodl o výhře Královic 2:1. Naštvaní můžeme být primárně sami na sebe. Pořád jsme měli bodovat, ale určitě o výsledku rozhodl i velmi nepřesný výkon hlavního rozhodčího, který nám ve druhém poločase upřel dva pokutové kopy.

Trenér Petr Vanko: "O výsledcích aktuálně rozhoduje naše impotence v útočné fázi. Řekl bych, že jsme nesehráli úplně špatný zápas, ale ve finálovce jsme velmi nepřesní a v koncovce si vůbec nevěříme. Oproti podzimu je to velký kontrast. Stříleli jsme tři branky na zápas, nyní jsme vděční za jednu, ke které nám hodně pomáhají obránci. Kluci teď dostali delší velikonoční volno, tak to snad pomůže vyčistit hlavy a připravit se na Hostivař."


Zápasy:

Sokol Královice - FC Tempo Praha 2:1 (1:1) Video ze zápasu