FC Tempo Praha

U15: Zatím nejlepší soupeř

11.4.2023 23:33   Antonín Plachý  

Tempáci v dramatickém utkání zvítězili na hřišti Táborska.

Začali jsme aktivně a hned ve druhé minutě z brejku skórovali Hodánkem na 0:1. O čtvrthodinu později dal Maty Franěk po tlaku na 0:2 a i dále jsme hráli pozorně. Asi ve 30. minutě vyjel Postler a dával na vápno Vítkovi Plachému, který uklidil k tyči. Jenže Šimon pokračoval v běhu a snažil se uhnout metr před brankou střele k tyči, takže rozhodčí gól na 0:3 neuznali, protože prý ovlivnil hru. Tam by se možná utkání zlomilo, ale místo toho bylo ještě drama.

Ve 47. minutě byla z mého pohledu při běžném souboji odpískána penalta, na kterou si Niky Tutunović sice výrazně sáhl, ale míč neudržel. Soupeř tím ožil a bylo to nahoru dolů, z čehož dál Jarda Hodánek náš třetí gól. Hra se ale neuklidnila úplně, soupeř to nevzdal a zase se hrálo nahoru dolů. Bohužel náš stoper v našem vápně neatakován uklouzl a proběhlý míč zblízka doklepl soupeř na 2:3.

Kluci ucítili strach o výsledek a záloha se nám moc zatahovala dolů, takže přišlo pár nebezpečných nákopů do našeho vápna, ale Niky v nich nechyboval a míče stahoval. Naše přechody do protiútoku skončily několikrát nepřesnou finálkou, kdy jsme mohli jít na brankáře, ale nedovedli jsme to přesně přihrát. Nakonec jsme dramatické utkání vyhráli 3:2 a myslím, že soupeř jen tak prohrávat nebude. Zatím určitě nejkvalitnější soupeř v soutěži.

Kluci teď v týdnu zvládnou přijímačky, tak snad padne zásadní znervózňující blok a kluci se rozjedou ještě lépe.

Zápasy:

FC MAS Táborsko - FC Tempo Praha 2:3 (0:2)