FC Tempo Praha

A tým: Výhra po třech týdnech

16.4.2023 22:41   redakce  

Dlouhou sérii bez výhry jsme ukončili domácí výhrou s Hostivaří 2:0. Sestřih a ohlasy uvnitř článku!

Od prvních minut bylo cítit, že třítýdenní čekání na výhru chceme ukončit právě v domácím zápase s Hostivaří. Od začátku jsme měli navrch a našemu rozpoložení ještě pomohla rychlá vedoucí branka. Po několika soubojích v pokutovém území soupeře se míč odrazil k Viktorinovi a jeho střela na bližší tyč znamenala nejen vedení, ale i první mistrovskou branku v našem dresu posily z Třeboradic - 1:0. Stále jsme byli aktivní a po akci Sedláře a Viktorina se v další tutovce ocitl Pytlíček a následně Sedlář, ale kopal se jen rohový kop. Centr Valty málem skončil vlastní brankou hostů a když se Hostivař prakticky k ohrožení Pacovského nedostala, šlo se do kabin s jednobrankovým náskokem Tempa.

Ve druhém poločase jsme získali trochu větší jistotu na své kopačky a dali jsme rychle zapomenout na nejistou pasáž z prvního poločasu, kdy jsme úplně nedominovali. Nejprve nám ale trochu zatrnulo, když Viktorin inkasoval tvrdý direkt míčem do hlavy a museli jsme střídat. Po fotbalové stránce to však bylo veselejší. Výlet Hampapy ještě v tutovce nezužitkoval Pytlíček, ale v 64.minutě jsme se přece jen radovali po nádherném ťukesu přes celé hřiště do prázdné branky. Rakušan odkopl míč před naší brankou na Sedláře, který vyhrál hlavičkový souboj k noze Tomáše Havlíčka. Další přihrávka šla na Babického, který se také neukvapil, a po narážečce přes Sedláře a Tomáše Havlíčka se k němu míč vrátil a nezbývalo než předložit lahůdku prakticky před prázdnou branku Rakušanovi - 2:0. Potlesk hlediště byl naprosto zasloužený. Pak měl ještě dvě obrovské šance Cejnar, ale bohužel ani jednou nemířil přesně. Babický ještě trefil tyč. Pro hosty milosrdným výsledkem 2:0 tak utkání skončilo a my jsme konečně mohli slavit výhru.

Trenér Petr Vanko: "Dnes jsem byl prakticky bez práce. Nikoho jsem nemusel přemlouvat, aby se obětoval pro tým a v zápase jsme byli jasně lepším týmem. Myslím si, že když v zápase někdo něco pokazil, nebo neproměnil šanci, tak mu to nikdo nevyčítal, protože každý odvedl výkon, jaký měl a odmakali jsme to. Klíčové bylo chování v soubojích. Zápasy rozhodují situace před oběma brankami a tam jsme byli dostatečně důrazní a kvalitní. Jsem i rád, že jsme Schwankyho návrat do sestavy po narození syna Thea oslavili výhrou a gratulujeme!!!"



Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Hostivař 2:0 (1:0) Video ze zápasu