FC Tempo Praha

U16: Podařená odveta

18.4.2023 23:01   Radim Pfeifer  

Tempáci oplatili Pragovce podzimní porážku.

Podzimní utkání s Pragou jsme prohráli ve venkovním prostředí 2:9. Do tohoto utkání jsme tedy měli silnou motivaci potupnou podzimní porážku soupeři oplatit výhrou doma. To se taky nakonec povedlo. Věděli jsme, že soupeř není v ideálním rozpoložení a má z posledních utkání dvě prohry.

V prvním poločase se nám dařilo být aktivnější s míčem i v pohybu bez míče. Soupeře jsme i díky dobrému nastavení na utkání (celého našeho týmu) nepouštěli do mnoha šancí a byli jsme silnější v osobních soubojích. Bohužel šel soupeř po odevzdané přihrávce v blízkosti našeho vápna do vedení. Utkání jsme těsně před koncem prvního poločasu zaslouženě dorovnali na 1:1. Pohotovou dorážkou vyrovnal skóre Sláma.

Ve druhém poločase jsme chtěli být aktivnější v napadání soupeřovy rozehrávky a pokračovat v aktivitě směrem do útoku. To se nám podařilo i díky výborné podpoře útoku obou krajních obránců. Bylo znát, že si po slušném prvním poločase věříme na všech postech a dokázali jsme to přetavit v několik gólů. Postupně se prosadili Janský, Ivanyus a Ondrášek. Ke konci utkání už jsme bohužel nedokázali držet vysoké nasazení a do posledních minut se spíš utkání dohrávalo. Před koncem jsme ještě obdrželi laciný gól na konečných 4:2 po nedorozumění v komunikaci mezi brankářem a stoperem. Výhry nad týmem z první čtyřky si vážíme a doufám, že nám to pozitivně pomůže do dalších utkání ve zbytku sezóny.

Pochvalu zaslouží celý tým za výborné nasazení. Děkujeme také hráčům z U15 za dobré doplnění našeho týmu a příspěvek v podobě dvou kanadských bodů.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - TJ Praga 4:2 (1:1)