FC Tempo Praha

B tým: Druhé jarní vítězství

19.4.2023 14:38   Tomáš Mikuda  

Benfika porazila poslední Kyje 3:2.

Po ne úplně povedeném jaru a po prohraném zápase ve Vršovicích, hostilo Tempíčko v nedělním zápase poslední Kyje.

Do zápasu jsme nastoupili od začátku velmi svědomitě, ale bohužel jsme se  nedostávali do hry, tak jak jsme si představovali. To nahrávalo do not soupeři, který někdy až s moc velkým klidem kombinoval jak na středu hřiště, tak na samotných krajích naší obrany. A tak nás čekal trest.

Po naší kombinaci přišel velice důrazný zákrok na středu hřiště a proto taky následovala ztráta, která vedla k prvnímu gólu, který by byl jistě po komunikaci s videoasistentem rozhodčího odvolán. Bohužel po dohodách se pouze žlutilo. Naštěstí se nám do poločasu podařilo srovnat zásluhou Matyho Buzka, který zakončoval prakticky do prázdné branky po přesném centru z kraje vápna. A tak se šlo do šaten za stavu 1:1.

Do druhé půle jsme nastoupili beze změn, ale zato se záměrem dotáhnout tento zápas do vítězného konce. Po několika nadějných útocích přišel rohový kop, který se nám podařilo využít - Vojta Mastný 2:1.

Po vedoucí brance se očekávalo, že budeme konec zápasu kontrolovat a přidáme pojišťovací branku, místo toho jsme cítili, že nám při prvním jarním horkém dni docházejí síly, a tak jsme se stáhli, bránili a čekali na vhodný brejk či na chybu soupeře. Nakonec se nám podařilo potrestat nepřesnou rozehrávku v obraně soupeře a zvýšit náskok na dvě branky - Jirka Žalud 3:1.

V závěru se Kyjím podařilo pouze snížit na 3:2, a tak jsme se po delší odmlce dočkali druhého jarního vítězství, což určitě také potěšilo naše fanoušky, kterých nebylo rozhodně málo.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - TJ Kyje Praha 14 3:2 (1:1)