FC Tempo Praha

A tým: Přes penalty do semifinále

20.4.2023 23:51   redakce  

Tempo vyřadilo v Poháru PFS silnou Přední Kopaninu a v semifinále narazí na Slavoj Podolí. Hodnocení trenéra uvnitř článku!

V úvodních minutách zápasu jsme se dostávali celkem jednoduše nahoru a vytvořili si sérii rohových kopů, ale první dvě vážnější šance zápasu měla Přední Kopanina, kdy po sérii našich chyb zasahoval výbornými zákroky Filip. Potom už jsme se osmělovali i my, ale šance Kloučka a Pytlíčka zůstaly nevyužity a Valtův volej zblokovali hostující obránce a brankář.

Vstup do druhé půle vyšel lépe Přední Kopanině, ale Razetto zpoza vápna branku netrefil. V posledních třiceti minutách mohly první gól vstřelit oba týmy, jeden ze závarů odvrátil až na brankové čáře Schwank. My jsme měli přece jen jasnější šance, ale z vyložených pozic kolem hranice velkého vápna jsme trefovali buď brankáře Zavadila nebo těsně minuli bránu. Hektický závěr začal ve třetí minutě nastavení, kdy penaltu za faul na Kloučka proměnil Kostka. Bohužel jsme ale hosty pustili k centru ze strany a po ruce proměnil pokutový kop i Spizzirri. Penalty tak byly nacvičené a mohlo se jít do rozstřelu, v němž jsme nedali jen jednu, zatímco hosté dvakrát bránu netrefili. Postoupili jsme tak do pohárového semifinále, úředním termínem je středa 10. května, kdy bychom měli zavítat na hřiště Podolí.

Asistent trenéra Petr Havlíček: "Bylo to takové typické pohárové utkání v týdnu, hlavně v prvním poločase hodně uvolněné směrem dozadu na obou stranách. Hosté toho mohli využít určitě víc, měli dvě tutovky, kdy nás skvěle podržel Ondra v bráně. Potom bych řekl, že se náš výkon stupňoval, už v závěru prvního poločasu tam bylo hodně nadějných situací, které jsme podobně jako v přeborovém zápase proti Kopanině nedotáhli do nebezpečných šancí. Ve druhé půli už jsme měli šance i vyložené, ale bohužel nedokázali rozhodnout ze hry, a tak přišlo závěrečné penaltové drama. Po proměněné penaltě v nastavení jsme to určitě měli dohrát líp, naštěstí ale kluci skvěle zvládli penaltový rozstřel. I přes chyby, které tam byly, pochvala pro tým za aktivitu a postup proti těžkému soupeři, teď musíme dobře zregenerovat a připravit se na náročný zápas v Radotíně."


Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Přední Kopanina 1:1 (0:0), pen. 4:3