FC Tempo Praha

A tým: Poctivě vyválčené body

23.4.2023 17:48   redakce  

Bojovný zápas na hřišti Radotína jsme zvládli skoro bezchybně a připsali si výhru 3:0. Sestřih a hodnocení uvnitř článku!

V domácím areálu probíhá rozsáhlá rekonstrukce, takže se utkání muselo hrát na umělé trávě trochu menších rozměrů, což v teplém počasí nebylo úplně příjemné. Navíc jsme do zápasu vstupovali s velkým respektem, protože domácí tým v týdnu vyřadil na svém hřišti Duklu Jižní Město z poháru. Jarní výkony a výsledky zejména proti týmům z horní poloviny tabulky vzbuzovaly rovněž respekt, a tak jsme věděli, že nás určitě nečeká lehký mač. To se určitě potvrdilo a k vidění byl víc boj než kombinační fotbal. Byli jsme na tento průběh připravení a počínali jsme si velice zkušeně.

Z válečné zóny prvního poločase naštěstí vybočila akce, která určila směr za třemi body. Stejně jako s Hostivaří se nám povedlo prokombinovat se přes celé hřiště až ke gólu. Vše začalo od rohového praporku prakticky přes všechny naše obránce, Valta pak na středu hřiště našel Pytlíčka, který si poradil s velmi těžkým zpracováním, uvolnil rozběhlého Kloučka a ten si rozvzpomněl na svou podzimní formu. Nejprve posadil na zadek jednoho obránce, vyhnul se druhému a na přední tyč zakončil přesně - 0:1. Nádherná akce nás dovedla k poločasovému vedení.

Na druhý gól se po přestávce nemuselo dlouho čekat. Klíčem k úspěchu byly tři osobní souboje, které jsme museli podstoupit a na konci odraženého míče byl Viktorin a jeho krásný volej levačkou na zadní tyč - 0:2. Tato branka nás uklidnila a pořád jsme hráli velmi disciplinovaně a zodpovědně. Radotín se nemohl dostat do šance a když už se k ní schylovalo, tak perfektně zakročil Valta a nebo střela z úhlu skončila vedle. To bylo ze strany domácích vše a po přiťuknutí Viktorina přešel přes tři hráče Tomáš Havlíček a jeho střelecké trápení také skončilo - 0:3. Pro domácí byl tento průběh značně frustrující a nervy na uzdě pak neudržel Bužík. Srazil Pytlíčka v přerušené hře a prohlédl si červenou kartu. Na výsledku to však nic nezměnilo a máme druhou nulu v řadě a třetí úspěch v anglickém týdnu.

Trenér Petr Vanko: "Velmi cenná výhra. K zápasu jsme jeli velmi dobití a prakticky přes noc nám vypadli další hráči. Někteří museli hrát se zraněním nebo v netypickém složení a smekám klobouk před všemi, jak zápas odmakali. Dokázali jsme přidat i nadstavbu od ofenzivních hráčů a byť fotbalové krásy zápas moc nepobral, tak branky určitě stály za to. Dnešní výkon byl velmi týmový a jsem spokojený."




Zápasy:

SC Olympia Radotín - FC Tempo Praha 0:3 (0:1) Video ze zápasu