FC Tempo Praha

U16: Šest branek na Kopanině

24.4.2023 13:53   Jan Šindelář  

Tempáci prodloužili vítěznou sérii na hřišti Přední Kopaniny.

V dalším zápase jsme zavítali k restauraci U Drahušky a naším soupeřem byla Přední Kopanina. Do zápasu jsme šli s jasným cílem a záměrem, který se nám podařilo během zápasu nejen plnit, ale náš výkon postupně gradoval. Výsledkem bylo šest vstřelených branek.

Utkání se odehrálo na přírodní trávě, na které trénujeme vzhledem k vytíženosti hřiště na Tempu jednou týdně a v začátku to bylo znát. Míč nám odskakoval, neměli jsme kvalitní prvotní dotek. Vše jsme ale vynahradili odvážností, soubojovostí a přepínáním po ztrátě. Postupem času jsme získali cit na kopačky a vytvořili si tři vyložené šance po nádherných průnikovkách, z nichž jsme dvě dokázali proměnit. Domácí hrozili především z dlouhých míčů a standardních situací a v závěru poločasu dokázali díky naší laxnosti a nezajištění v obranné fázi snížit na 1:2.

Do druhé půle jsme nastoupili koncentrovaně a celý poločas dominovali. Byli jsme neustále v pohybu, v nabídce. Po ztrátě rychle reagovali a získávali míče. Soupeře jsme do žádné vyložené šance nepustili, trefil se pouze dalekonosnou střelou zpoza vápna. My naopak působili sebevědomě na míči a s rostoucím skóre si dovolovali více a více. Počínaje odvahou při rozehrávce od brány, kombinací v předfinální fázi a kvalitou v zakončení. Výsledkem bylo zasloužených šest vstřelených branek a zisk tří bodů.

Jsme teď na vlně. To, jak kluci přistupují k tréninkům, se odráží v zápasech. Je pouze na nich, jestli budou takto pokračovat nebo zpohodlní.

Zápasy:

FC Přední Kopanina - FC Tempo Praha B 2:6 (1:2)