FC Tempo Praha

U15: Vyspělý zápas na Motorletu

25.4.2023 12:24   Petr Havlíček  

Tempáci ho zvládli díky druhé půli vítězně výsledkem 3:0.

Proti Motorletu jsme viděli celkem vyspělý a napínavý zápasna jejich umělé trávě, kde tradičně hraje určitou roli v zápasech i vítr.První půli jsme hráli proti větru, celkem dost se hrálo uprostřed hřiště a námse v rozehrávce nedařilo domácí tolik napadat. Na vlastní polovině jsme jekromě dvou tří situací dokázali v pohodě ubránit, byť jsme občasnezachytili dobře výměny soupeře a i komunikace při tom měla být jasnější.Směrem dopředu jsme měli dobrá otáčení hry a pár brejkových situací, ale do uzavřenéobrany jsme se dostávali těžko - často nám míč uskočil a v odraženýchbalónech a předvídání jsme nebyli tak pozorní.

Do druhé půle jsme v presinku upravili naše postavení,takže jsme míče získávali daleko výš ve hřišti a tím dokázali dostat víc do hryútočné a středové hráče. Myslím, že jsme i přitvrdili v soubojích a díkytomu se dostali do vedení po penaltě proměněné Adamem Ondráškem. Gól nám dodalještě další sebevědomí, od té doby jsme si na polovině soupeře a ve vápně vícdovolili. Na 2:0 zvýšil krásnou trefou zpoza vápna Šandera, do hry dobřevstoupili oba střídající kluci a na závěr dobrý výkon potvrdil gólem hlavouBenda.

Jsme rádi za výhru i dobrý výkon hlavně ve druhém poločaseproti soupeři, který na nás byl velmi dobře připravený. Motorlet se snažil hrátfotbal, což je oproti některým zápasům taky příjemná změna. Zápas hodněovlivnil vítr, i proto jsme v první půli nebyli možná tak aktivní anebezpeční. Celkově si za pozornost a fotbalovost kluci zaslouží pochvalu, aleurčitě si zase v týdnu musíme ukázat třeba lepší předvídání při odraženýchmíčích ve středu hřiště i kolem vápna nebo postavení a odhad na míč přidlouhých autech, což byla situace, která se víckrát opakovala.

Zápasy:

SK Motorlet Praha - FC Tempo Praha 0:3 (0:0)