FC Tempo Praha

U15: Smetanovo dopoledne

1.5.2023 22:14   Petr Havlíček  

Útočník Smetana vstřelil Budějovicím čtyři branky a výrazně přispěl k výhře 5:0.

U15: FC Tempo Praha - SKP České Budějovice 5:0 U15: FC Tempo Praha - SKP České Budějovice 5:0
Proti SKP jsme si poprvé na jaře v zápase vyzkoušeli domácí travnaté hřiště, takže si kluci museli zvykat na trošku jiný pohyb, zvlášť za mokra. Vstup do zápasu jsme neměli úplně nejlepší, dvakrát jsme nezachytili náběhy ze středu hřiště a stopeři kvůli tomu v běžeckých situacích do 14. minuty faulovali každý za žlutou kartu. Mimo to tam mělo SKP další zajímavé příležitosti, my jsme hru dostali pod kontrolu až někdy od 20. minuty, kdy jsme dali první gól. Ve zbytku první půle už jsme byli aktivnější, ale bylo tam od nás dost zkažených přihrávek a nebyli jsme tak přesní v zakončení.

Druhý poločas už byl v podstatě na jednu bránu, zpřesnili jsme přihrávky a dokázali se dostávat do zakončení po pěkných akcích. Do 60. minuty zkompletoval své čtyřgólové dopoledne Vojta Smetana, až potom jsme v hustém dešti trošku polevili, pustili hosty do dvou šancí, ale na konečných 5:0 poté, co Tom Kuptík dobře zachoval klid ve vápně, zvýšil zblízka Jarda Hodánek.

Zápas měl možná trošku jiný průběh, než jsme čekali, hlavně v prvním poločase. Hosté hráli velmi aktivně, měli tam zajímavé momenty individuálně i v součinnosti. Nám dělalo problém bránění 1v1, kdy jsme někdy zbytečně vyráželi na mokré trávě proti a soupeř nás snadno obešel. Ve druhém poločase už to bylo herně daleko lepší. Zajímavou zkušeností bylo i to, že si stopeři zkusili hrát velkou část zápasu se žlutou kartou, potom kvůli celkem úzkostlivému metru hlavního rozhodčího dostali napomenutí i krajní bek a defenzivní záložník. S kartou je třeba být v bránění opatrnější a je dobře, že si to kluci mohli zkusit.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SKP České Budějovice 5:0 (1:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:69)