FC Tempo Praha

Ml.dorost A: Hodnocení sezony 2010/11

24.7.2011 9:03   Ivo Flaks  

Tempo se stalo vítězem přeboru Prahy, tady není co dodávat. Svěřenci trenéra Flakse prohráli v sezoně jediný zápas.

Triumf je o to cennější, že velká část týmu pomáhala ještě se záchranou staršího dorostu.

Jaké byly cíle před právě skončenou sezonou?
Jako nováček přeboru jsme před sezónou chtěli být nejhůře do 3. místa, ale po podzimní části jsme naše cíle přehodnotili a chtěli jsme přebor vyhrát, což se nám povedlo.

Popište svou spokojenost či nespokojenost s konečným umístěním a zkuste ji vyjádřit i procenty?
Řekl bych, že můžeme být na 100% spokojeni, jelikož se nám povedlo vyhrát přebor.

Jak jste byli spokojeni s předváděnými výkony?
Myslím, že můžeme být převážně spokojeni, našly by se i výkony, které byly strašné, ale z těch jsme si snažili vzít ponaučení a během týdne to rychle vylepšit tak, abychom se tomu vyvarovali v dalším zápase.

Je hra vašeho týmu založena spíše na poctivém plnění taktických pokynů a disciplíně nebo na kvalitě a talentu hráčů?
Po hráčích chceme, aby byli hlavně disciplinovaní, pokud jsou disciplinovaní, mohou pak plnit naše taktické pokyny, které po nich také vyžadujeme, ale zároveň se snažíme hráčům moc nebránit v tom, aby naplno ukázali, v čem je jejich kvalita a talent.

Která část sestavy (brankáři, obránci, záložníci nebo útočníci) je vaší největší oporou a proč?
Řekl bych, že obranu, zálohu a útok máme dost kvalitně obsazené a všechny tři řady jsou velkou oporou.

A ve které části sestavy vás naopak nejvíce "tlačí bota"?
Neřekl bych úplně, že nás tady tlačí bota, ale výkony našich brankářů jsou dost nevyrovnané, což nám dělá největší problém.

Kteří hráči zaslouží vaši pochvalu a za co?
Nechci příliš vyzdvihovat jednotlivce, protože klukům vstřebáváme do hlavy, že fotbal je kolektivní hra a vše, co děláme, tak činíme pro tým a dobré jméno Tempa. Je důležité, když se některým hráčům nedařilo, tak se vždycky někdo našel, kdo je velmi dobře nahradil. Některému se dařilo více, některému méně, tak to ale chodí a nikdo si neudrží formu po celou sezonu.

Kterou herní činnost či činnosti budete v příští sezóně zařazovat více než dosud do tréninkového procesu?
Nic speciálního neplánujeme, jen se budeme muset snažit, aby hráči při cvičeních zaměřených na střelbu proměňovali dané příležitosti tak, aby byli poté co nejvíc úspěšní v této činnosti v zápase. Dále musíme zlepšit pokrývání obranných standardních situací.

Jaké je vaše nejoblíbenější tréninkové cvičení?
Nejoblíbenější jsou průpravné hry a poté nejrůznější formy střelby.

Na kolik procent jsou vaši hráči schopni předvést v zápasech to, co na trénincích?
Kdybych to měl vyjádřit v procentech tak to bude tak 80% - 95%, jde o to, jak se samotným hráčům daří jak individuálně tak kolektivně.

Byl letošní tým nejsilnější za dobu vašeho působení u něj?
Tento tým, dá se říci, je silný již několik dlouhých let, i když samozřejmě docházelo k obměně kádru, ať již kvůli výkonnosti nebo osobním důvodům. Dá se říci, že zůstali ti, kteří mají ten fotbal opravdu rádi a jsou schopni tomu něco obětovat a v neposlední řadě mají velkou podporu rodičů, což je v tomto dorosteneckém věku velmi důležité.

Chcete ještě něco dodat závěrem?
Závěrem bych snad dodal, že tento tým to měl o to těžší, že několik kol před koncem podzimní části soutěže začal hrát ještě utkání staršího dorostu a myslím, že se ji zhostil velice dobře. Vzhledem tomu, že jsme hráli proti i o dva či tři roky starším hráčům, určitě jsme podali celou řadu velmi dobrých výkonů a dokonce s týmy z čela tabulky jsme odehráli velmi dobrou partii. Proto vzhlížím optimisticky i do nadcházející sezony, kdy si myslím, že můžeme v klidu hrát o střed tabulky a to, co bude navíc, to bude milé. Závěrem bych poděkoval vedení Tempa za soustavnou podporu mládežnického fotbalu, což je v Praze velmi dobře vidět!

Osoby:

Ivo Flaks