FC Tempo Praha

U16: Šest branek a čisté konto

2.5.2023 23:42   Jan Šindelář  

Dolní Chabry tempáckou obranu příliš neprověřily.

Dalším soupeřem nám byly Chabry. Věděli jsme, že soupeře z chvostu tabulky nesmíme podcenit, a tak jsme kluky nabádali k maximální koncentraci a nasazení.

Od úvodního hvizdu kluci nenechali nic v náhodě a kráčeli si za ziskem tří bodů. Skóre jsme otevřeli již v úvodu utkání, kdy jsme potrestali nepřesnou rozehrávku hostů. Vzápětí skóre navýšili po krásně zahraném rohu. Poté však tempo opadlo. Předržovali jsme míč, hráli pomalu a hlavně přibylo nepřesností. Hosté se však do žádné šance nedostali a když jsme přidali do kabin třetí branku, poločas skončil 3:0.

Do druhého poločasu byl cíl jasný, přidat další branky a udržet čisté konto. Prvních patnáct minut druhé půle se neslo ve znamení té první. Přizpůsobili jsme se hře hostů. Od 60. do 80. minuty jsme však naplno ukázali potenciál, který v klucích dříme. Začali jsme hrát rychleji, aktivněji a hlavně přímočařeji. Odměnou byly klukům tři vstřelené branky po hezkých akcích, ať už z křídla, či průnikovkou nebo míčem za obranu. Zbytek zápasu se již dohrával a my dokráčeli k zasloužené výhře a zisku tří bodů.

Se vším respektem k soupeři, tak Chabry nás bohužel nedonutily hrát v nejvyšším nasazení a intenzitě. I tak jsme rád, že jsme dokázali vstřelit šest branek a žádnou neinkasovat. Soupeři jsme toho dopředu moc nedovolili. Teď nás čeká Xaverov, tým z první pětky. Tento zápas nám ukáže, jestli jarní cesta vzhůru bude pokračovat či nikoliv. Je potřeba doléčit bolístky, potrénovat a na sobotní zápas se dobře připravit.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - SK Dolní Chabry 6:0 (3:0)