FC Tempo Praha

B tým: Klajblův životní zápas

8.5.2023 23:23   Jiří Žalud  

Befika zvítězila 5:0 v Ďáblicích i díky hattricku křídelníka Víta Klajbla,

Takovou sérii výher za sebou, a ještě k tomu bez obdržené branky, snad nemá ani Manchester City. Dejte před nás kohokoliv a my ho s pokorou přejedeme jako parní válec.

Na Ďáblice jsme jeli samozřejmě s určitým respektem, ale opravdu jen malým. Po čtvrtečním tréninku, který byl odmakaný na maximum, měl trenér dilema, kdo se mu nevejde do úmyslně zúžené nominace. Nakonec dostal přednost Hrombác před Pepíkem Kloudou, který neuvěřitelně odpracoval a hlavně odchytal celý trénink. Pepčo, díky. Že to bylo asi správné rozhodnutí, ukázal samotný zápas. Už předzápasová rozcvička a střelba ukázala, v jaké pohodě nyní jsme. Zápas pro nás nemohl začít lépe. Už v první minutě si naběhl na Čechýnovu přihrávku Milka a nedal domácímu gólmanovi šanci. Ten si moc dlouho sobotní zápas neužil, protože s balonem v ruce vyklouzal ve 32. minutě z velkého vápna skoro až ke klandru a viděl zaslouženou červenou kartu. Naopak Dudy naši branku zamkl a když vytáhl brilantním zákrokem trestňák na rohový kop, bylo jasné, že dneska mu prostě nikdo gól nedá. Početní převahu jsme využili ještě do poločasu, kdy si začal dělat dobrý den Vito, hrající pro něj na oblíbeném postu na pravém křídle a otevřel svůj střelecký účet.

Nebudu tady vůbec zmiňovat nějaké obavy o poločase z Csaplárovy pasti, protože jak tým šlapal, jeden druhého zajišťoval, celkově vystupoval a měl radost ze hry, tak spíš bylo otázkou, kdy zápas definitivně rozhodneme. A byl to právě Vito, který si na velkém vápně povodil obranu a utajenou střelou na zadní tyč zvýšil na 3:0. V 75. minutě ukázal taky svoji parádu Čechýno, který po nacvičeném signálu chytře a chtěně přehodil gólmana a zvýšil na 4:0. Ke gólu mu jako první přiběhl pogratulovat právě Vito, aby mu přidržel dres, který si, jak je u Čechýna zvykem, chtěl hned sundavat s dovětkem, že poslední gól dá stejně on. V 83. minutě zapadla mozaika do sebe, když přišel na hřiště Hrombác a dodal všem potřebný klid na duši. V 92. minutě si naběhl na Vojtovu nezištnou přihrávku kdo jiný než Vito a opět s přehledem uklidil a zakončil skóre na 5:0. Vitovo galapředstavení a hlavně střelecká plodnost ho vyhoupla na třetí místo týmové střelecké tabulky a možná i do příští nominace A týmu.

Jak už jsem říkal na začátku, jedeme dál a s pokorou vyhlížíme dalšího soupeře.

Zápasy:

SK Ďáblice - FC Tempo Praha B 0:5 (0:2)