FC Tempo Praha

A tým: Na Zličíně dělba bodů

9.5.2023 12:59   Petr Vanko  

Dotahovali jsme dvoubrankové manko a nakonec to stačilo na Zličíně jen na remízu 2:2. Sestřih a ohlasy uvnitř článku!

Bohužel se nám první polovina utkání moc nepovedla. Zličín se zatáhl a vůbec jsme si nevěděli rady, jak se domácím dostat na kobylku. Kombinovali jsme pomalu a modří nemuseli vyvinout nějaké větší úsilí, aby nás dokázali ubránit. Po rohovém kopu se pak odrazil míč k Mertovi a domácí kanonýr napálil míč do branky - 1:0. Pro domácí ideální scénář, který vypadal ještě lépe. Špatně jsme si předali hráče ve středu hřiště a byť u Kohouta byl Pacovský včas, tak Kleček k němu vypíchl míč zpátky a kapitán Zličína zvýšil na 2:0. Velký šok a asi by si na nás nikdo nevsadil, že jsme ještě schopni se vrátit do zápasu. Ve velké šanci se pak ocitl Babický, ale jeho dorážka z několika metrů jen přeletěla břevno branky Hlouse. Důležitý moment jsme však zvládli v nastavení. Po rohovém kopu zachoval klid Plíšek a propálil Hlouse - 2:1.

Prakticky vzápětí se pískal konec prvního poločasu a tenhle moment jsme využili v energii při vstupu do druhé půle. Po deseti minutách obral Tomáš Havlíček o míč Pláničku a před prázdnou branku přihrál Pytlíčkovi - 2:2. Bohužel to byla ale poslední branka zličínského dopoledne. Ne že bychom neměli možnost náskok navýšit, ale naše počínání v koncovce je bohužel stále dost nezkušené a neefektivní. Když už to Pytlíček udělal výborně, tak jeho střelu Hlous výborným zákrokem vytáhl na rohový kop. O další možnosti jsme se více připravili sami, a tak musíme brát jen bod.

Trenér Petr Vanko: "Těžký zápas proti kompaktně hrajícímu soupeři, který má ve svém středu gólové hráče. Myslím, že za druhý poločas bychom si vyhrát zasloužili, ale poslední dvě kola jsme v koncovce nedůrazní a neefektivní. Merta má šanci, promění ji a my se na gól daleko více nadřeme. Koncovce se teď budeme věnovat i v pohárovém týdnu a věřím, že to protrhneme jak na Podolí ve středu, tak v sobotu s lídrem tabulky Spoji."





Zápasy:

FC Zličín - FC Tempo Praha 2:2 (2:1) Video ze zápasu