FC Tempo Praha

U14: Laciné ztráty přinesly prohru

11.5.2023 8:43   Petr Suchan  

Tempáci prohráli na Braníku 2:5.

Deset minut to vypadalo, že vyhrajeme minimálně 6:0. Domácí nestíhali a my pálili šanci za šancí. Šli jsme do vedení 0:1 a dál Braník tlačili. Přesto to nebylo ono. Hlavně nám nefungoval střed zálohy. Nedařilo se sbírat druhé míče a improvizovaná stoperská dvojice taky neoplývala jistotou. Z těchto důvodů jsme vyrobili fatální individuální chyby a domácí zcela zdarma vedli v poločase 3:1.


Chtěli jsme oživit hru střídáním a ne úplně se nám to povedlo. Vojta v bráně taky neměl svůj den. 48. a 50. minuta, kdy dvakrát namažeme proti noze útočníkům a rázem prohráváme 5:1. Pak už byl Braník lepším týmem. My se psychicky sesypali. Začali hrát příliš individuálně, z čehož pramenilo příliš laciných ztrát. Naopak domácí nás jednoduchou kombinací nechali uběhat. Braník byl ve flow a my už se tomu nedokázali vzepřít víc než jen snížením na 5:2.

Zahodili jsme spoustu šancí a nabídli čtyři góly soupeři velice lacino. Často laciné góly přichází ze hry pod tlakem a kvalitním presinkem soupeře. Dnes to ovšem nebyl ten případ. Bohužel se nám stále nedaří vyprázdnit marodku. Za celé jaro jsme nebyli v ideální sestavě. Dnes na stoperu Séba a na lavičce dva kluci bez tréninku a po nemoci a další, co dva měsíce netrénovali. Zkrátka jsme neměli moc dalších alternativ, jak reagovat na vývoj utkání. Samozřejmě soupeř má podobné problémy, ale myslím, že před tak těžkým zápasem jsme těch absencí měli v týdnu moc. Soupeři gratuluji k zaslouženému vítězství.

Zápasy:

ABC Braník - FC Tempo Praha 5:2 (3:1)