FC Tempo Praha

A tým: Postup do finále poháru

11.5.2023 21:35   redakce  

Druhý rok po sobě si zkusíme zahrát o trofej v poháru po výhře 2:1 na hřišti Podolí. Sestřih a ohlasy uvnitř článku!

Pro domácí celek určitě nebyl pohár největší prioritou, protože to hlavní přijde o víkendu v dalším záchranářském duelu. I tak ale nebylo podcenění na místě, protože zápasy s Podolím jsou vždy nesmírně náročné a opět se to potvrdilo. Byť jsme začali poměrně aktivně, tak se do vedení dostali domácí. Podobský se ukopl při centru a brankou a la van Basten poslal domácí Podolí do vedení - 1:0. To samozřejmě nahrálo domácí taktice s kompaktním bráněním před vlastní brankou a nám se tak zjevilo zličínské deja vu. Naštěstí však druhá branka nepřišla a i když se domácí snažili zužitkovat dobrou náladu po vstřelené brance, tak jsme dokázali vše odvrátit. Postupem času jsme dokázali zatlačit nejen platonicky, ale i šancemi. Velkou příležitost měl Tomáš Havlíček, ale jeho hlavička skončila na tyčce, stejně tak pokus Schwanka a když pokutový kop neproměnil Plíšek, poločas skončil 1:0. Měli jsme sice i další střelecké pokusy, ale nic z kategorie vyložených.

Pokračovali jsme v aktivitě i po změně stran a k vyrovnání nám pomohl rohový kop. Pytlíček našel Schwanka a ten si zopakoval gólovou radost z prvního jarního kola - 1:1. Dařilo se nám Podolí stále tlačit, ale vyložená šance nepřicházela. Vždy nám něco chybělo a když se do samostatného úniku dostal Sedlář, tak bohužel nezakončil. Dočkali jsme se v 83. minutě po krásné kombinační akci a po prostrčení Rakušana se ocitl sám před Vondrkou záložník Tomáš Havlíček a nezaváhal - 1:2. V závěru jsme už Podolí do ničeho nepustili a zkušeně jsme si pohlídali vítězství.

Trenér Petr Vanko: "Už bych byl pomalu rád, kdybychom taky v nějakém zápase šli do vedení. Nepamatuji si, kdy to bylo naposledy. Každopádně kluci hráli trochu poučeni ze zápasu se Zličínem a byť obranný blok Podolí pracoval velice dobře, podařilo se nám najít skulinky a postoupit. Budeme hrát druhé finále po sobě, což je skvělé a velmi se na to těším. V sobotu máme ale Spoje, které prohrály dvakrát po sobě, tak uvidíme, zda se nám je povede taky zaskočit."





Zápasy:

AFK Slavoj Podolí Praha - FC Tempo Praha 1:2 (1:0)