FC Tempo Praha

A tým: Spoje konečně poraženy

14.5.2023 23:04   redakce  

Cenný skalp suverénního lídra jsme si připsali po domácí výhře 1:0. Sestřih a ohlasy uvnitř článku!

Chtěli jsme už ukončit sérii proher a přídělů od našeho stálého soupeře za poslední roky a tentokrát se nám to podařilo. Již ve druhé minutě prostrčil Klouček míč na Rakušana mezi obránce a náš osamocený záložník se před Dočekalem bohužel ukvapil a z vyložené šance nic nebylo. Pak se hrálo velmi vyrovnaně a Pacovský musel zasahovat jen po střelách z uctivé vzdálenosti, se kterými si poradil. Ze vzduchu tentokrát Spoje nehrozily, i kvůli absenci Košúta. Naše obrana se ale musela mít neustále na pozoru, protože ofenzivní hráči Spojů měli vysokou kvalitu i rychlost. V prvním poločase jsme však šance měli jen my. Po pohledné kombinační akci se na zadní tyči objevil osamocený Plíšek, ale jeho střela bohužel jen trefila Dočekala.

Po přestávce zajímavých momentů přibylo. Nejprve musel Pacovský likvidovat první velkou příležitost Spojů, když z hranice pokutového území vytáhl tvrdou střelu Tanchyka. To se ukázalo jako klíčový moment, protože lepší šanci si už hosté nevytvořili a my jsme šli do vedení. Klouček rychle rozehrál autové vhazování, Moravec poslal těžkou malou domů Dočekalovi, u kterého byl rychle Tomáš Havlíček. V těžké pozici se neukvapil a našel ještě lépe postaveného Pytlíčka, který obstřelil Dočekala - 1:0. Vlna euforie mohla být ještě silnější. Moravec si počínal trochu nešikovně a zahrál rukou v pokutovém území. Střelu Kloučka z penalty však vystihl výborný Dočekal a zlikvidoval i dorážku našeho střelce. Když za pár minut viděl druhou žlutou kartu v zápase Schwank po zakopnutí míče, schylovalo se k dramatu. Dvacet minut v oslabení jsme však příkladně ubojovali a za zmínku asi stojí jen přísný přímý volný kop nařízený po kontaktu s Vernerem z 20 metrů, ale Miskovič trefil jen svého spoluhráče. V závěru ještě po krásné individuální akci Tomáše Havlíčka přes tři hráče mohl rozhodnout Rakušan, ale Havrda jej zablokoval. Tempo tak mohlo slavit senzační výhru s lídrem soutěže 1:0.

Trenér Petr Vanko: "Předně chci říct, že Spoje mají fantastický tým a o to víc si dnešní výhry cením. Kluci to odmakali a těší mě, že jsme hosty skoro do ničeho nepustili. První poločas byl určitě vyrovnanější, ve druhém jsme se víc soustředili na defenzivu, ale i tak si myslím, že jsme měli větší šance než soupeř a měli jsme jich více, včetně pokutového kopu. Možná se nám to dnes vrátilo za uplynulá dvě kola, kdy jsme sahali po výhře a nedopadlo to, ale ať je to jak chce, mám z dneška ohromnou radost a nesmírně si toho vážím. Série nesmírně těžkých zápasů ale pokračuje a nezbývá než tento cenný zisk potvrdit na Braníku."




Zápasy:

FC Tempo Praha - TJ Spoje Praha 1:0 (0:0) Video ze zápasu