FC Tempo Praha

U15/U14: Úspěšný souboj o první místo

15.5.2023 23:26   Petr Havlíček  

Tempáci v něm porazili Meteor 3:1.

Zápas o první místo s Meteorem nás čekal v pražské soutěži. Hned ve druhé minutě jsme šli sami na bránu, soupeř nás fauloval a měl dostat červenou kartu, bohužel z toho byla jen žlutá a přímý kop. Přesto jsme se brzy dostali do vedení po pěkné akci Jardy Hodánka. Celkově jsme v prvních 30 minutách byli aktivnějším týmem, měli územní převahu, ale se šancemi nebo střelami jsme nakládali dost mizerně. Ke konci poločasu bylo znát, že nám docházely síly a hra se vyrovnala, takže jsme do šaten šli s jednogólovým vedením.

Druhý poločas zase začal naší herní převahou, ale další možnosti na zvýšení jsme nevyužili. Až v 51. minutě Matěj Petrtýl proměnil krásnou přihrávku Adama Ondráška. Od té doby jsme hrozili spíš z brejků, ale je třeba uznat, že už jsme nebyli tak nebezpeční. Patnáct minut před koncem už soupeř červenou kartu dostal, byť byla přísná oproti situaci ze začátku zápasu. Paradoxně ale v deseti Meteor hrozil nejvíc, bylo znát, že nám asi došly síly, protože řada kluků hrála už přechozí zápas s Příbramí, a v závěrečných deseti minutách jsme měli dost štěstí. Gól jsme sice Meteoru darovali, ale klid nám dal brankou na 3:1 z protiútoku David Tkač.

Tentokrát jsme vše uzpůsobili vítězství, na vlastní polovině byla hra jednodušší, ale na půlce soupeře jsme tam měli spoustu hezkých fotbalových akcí. Když jsme udrželi dobrou aktivitu, dokázali jsme dobře podržet míč i otáčet hru. Řekl bych, že v 50 minutách zápasu jsme měli herní pasáže, ale nedostávali jsme se z nich do tolika nebezpečných šancí. Závěrečný nápor Meteoru byl opravdu velký, naštěstí jsme dost pokusů i zblokovali, což byla ukázka toho, jak si kluci za výhrou šli.

Zápasy:

FC Tempo Praha C - FK Meteor Praha VIII C 3:1 (1:0)