FC Tempo Praha

U16: Nepovedený úvod zápasu

16.5.2023 20:44   Radim Pfeifer  

Tempáci s Admirou rychle nabrali velké manko, které už se jim nepodařilo smazat.

Věděli jsme, že nás čeká jeden z posledních opravdu silných soupeřů, který se ze svých řad může kvalitně doplnit. Bohužel jsme absolutně nechytili úvod první půle, kdy jsme už v prvních minutách prohrávali o dva góly. Měli jsme spoustu nevynucených ztrát a odevzdaných míčů soupeři. Náš blok nebyl kompaktní a obranná řada byla v defenzivě daleko od sebe a bez komunikace. Soupeř byl z rychlých protiútoků nebezpečný a trestal naše taktické chyby. Od stavu 0:4 jsme se začali dostávat do utkání. Měli jsme více ze hry a vytvořili jsme si několik dobrých šancí. Jednu z nich proměnil Altera. Další gól už do poločasu nepřišel. Věděli jsme, že pokud navážeme na výkon z konce poločasu, můžeme pomýšlet na příznivější skóre.

Jenže druhý poločas začal podobně jako ten první. Velmi lacině jsme si nechali dát gól z rohu a další branka padla po nedorozumění mezi naším středním záložníkem a brankářem. Změna rozestavení a prostřídání čtyř hráčů naší hře opticky pomohlo, ale vedlo to pouze k jednomu gólu, který vstřelil pohotově z vápna Ketsyk. Další slibné šance jsme bohužel neproměnili. Celkově jsme tedy na domácí půdě prohráli s Admirou 2:7.

Věřím, že fotbalově jsme na soupeře rozhodně měli. Bohužel nám dal lekci z efektivity a potrestání našich chyb a nedůsledností. V příštích utkáních se kluci musí daleko více soustředit na úvody poločasů a nenechat si dávat takto laciné góly. Potom se herně můžeme rovnat s každým týmem v této soutěži.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - FK Admira Praha B 2:7 (1:4)