FC Tempo Praha

U14: Vítězné drama s Příbramí

20.5.2023 12:40   Petr Suchan  

O výhře 4:3 nakonec rozhodl z trestného kopu Jakub Novotný.

Začíná se nám vyprazdňovat marodka a bylo to znát už v tréninku během týdne. Navíc po nevydařeném posledním zápase na Braníku bylo cítit, jak kluci chtějí v zápase s Příbramí toto klopýtnutí odčinit. Z Příbrami jsme měli velký respekt, ale nějak jsem tušil, že to bude náš den.

První poločas byl z našeho pohledu famózní. Soupeře jsme zaskočili aktivní hrou a kvalitou na míči. Než jsme se dostali do vedení, nastřelili jsme tyč a nedali další dvě šance. Pak se důrazem prosadil Petrtýl a po krásné akci z levé strany přes Müllera, se prosadil J. Novotný. Vedli jsme 2:0 a byli o parník lepší. Hosté se prakticky jen bránili. Pokud bychom poločas zvítězili o 5 gólů, nikdo by se nedivil. Nestalo se. Soupeř v poslední minutě prvního poločasu, krásnou individuální akcí, snížil na 2:1. Gól do šatny byl šok.

Druhá půlka začala náporem hostů. V bráně nás držel Mrklovský. Padla na nás nervozita a začali kupit chyby. Výsledkem byl zbytečný faul a penalta na 2:2. V tu chvíli jsme si snad poprvé na jaře výrazně pomohli střídáním. Variant a kvality na střídačce jsme měli dost. Vyměnili jsme unavené hráče a znovu se dostali do hry. Střídající Chládek nám vrátil, po chytré kombinaci po ose Petrtýl, Wiesner, Chládek, vedení 3:2. Od té doby jsme měli opět více ze hry. Jenže jsme v koncovce nebyli dost kvalitní a soupeř opět krásnou střelou srovnal skóre. V té době mohl zápas skončit jakkoliv. Hra se vyrovnala. Nakonec tři body trefil J. Novotný z přímého trestného kopu. Zápas byl dramatický hlavně díky nevyužité první půlce. Příbram předvedla velkou kvalitu. My však dnes přeci o něco celkově lepší a tudíž naše vítězství je naprosto zasloužené

Zápasy:

FC Tempo Praha - 1.FK Příbram 4:3 (2:1)