FC Tempo Praha

A tým: Jasná výhra v derby

21.5.2023 22:17   redakce  

Velmi těžká série pokračuje a připsali jsme si cennou výhru na hřišti Braníka 1:4. Sestřih a ohlasy uvnitř článku!

K výsledku nám hodně pomohli domácí, kteří se dopustili dvou naprosto zbytečných penaltových zákroků a náskok jsme si drželi až do konce. Ten první přišel hned v první minutě. Pytlíček posunul míč za obranu na rozběhlého Babického. Místo střely míč zasekl a rozběhnutý Vybíral jej složil k zemi. Pokutový kop jasný a Kostka jej stejně jasně proměnil - 0:1. Druhý penaltový zákrok přišel v 19. minutě po dobrém napadání rozehrávky Braníka. Babického práci dokončil Rakušan a jeho průnik do pokutového území zastavil nedovoleně Kodytek. Opět neomylný Kostka - 0:2.

Další góly následovaly poměrně v rychlém sledu. Situaci, na kterou jsme se připravili, jsme podcenili, a Palko na zadní tyči osamocen hlavičkoval přesně - 1:2. Naštěstí naše odpověď byla nesmírně rychlá. Opět špatná rozehrávka domácích, Pytlíček vystihl směr přihrávky a pak s ledovým klidem posadil na zadek dva obránce a pohodlně skóroval - 1:3. Na obou stranách se pak urodilo i pár dalších šancí, ale skóre se neměnilo. Oba brankáři svůj tým podrželi a Maříka zachránila ještě tyč.

Po přestávce nás Braník trochu přitlačil, ale jeden z protiútoků jsme dokázali potrestat. Sedlář podržel míč, předal Perlovi, ten mu přesně načasoval kolmici za obranu a Sedlář Maříka překonal - 1:4. Tato branka zápas prakticky rozhodla, protože domácí neměli dost sil a my jsme již hráli, co jsme potřebovali. Měli jsme i šance na navýšení náskoku, stejně tak domácí na korekci skóre, ale nakonec se neurodila gólová radost ani na jedné straně.

Trenér Petr Vanko: "Dokázali jsme potrestat nepřesnosti domácích a nechci úplně říkat, že zápas byl lehký, ale Braník nám to dnes trochu usnadnil. Důležité bylo, že jsme po přestávce poměrně rychle dali rozhodující branku, která zápas definitivně zlomila."




Zápasy:

ABC Braník - FC Tempo Praha 1:4 (1:3) Video ze zápasu