FC Tempo Praha

U16: Další posun v tabulce

22.5.2023 23:16   Radim Pfeifer  

Tempáci vyhráli 5:2 na Zbraslavi.

Hlavním soupeřem nám byl tentokrát hlavně terén (suché hřiště) a velmi horké počasí. V první poločase jsme se snažili soupeře napadat a držet míč. Občas jsme o něj zbytečně přišli odevzdanou přihrávkou. Do vedení jsme šli po pěkné akci, kdy Šerák od půlky hřiště šel do rychlého protiútoku, který nakonec zbrzdil, aby míč po otočce na vápně efektně uklidil do brány - 0:1. Fotbalovost byla spíše na naší straně a soupeř od vlastní branky převážně jen odkopával. Několik šancí jsme také neproměnili. Bohužel jsme soupeře pustili do jednoho rychlého brejku, který skončil brankou na 1:1. Těsně před poločasem jsme dokázali po pěkné akci Šeráka vstřelit gól Cihlářem - 1:2.

Do druhého poločasu jsme šli s tím, že chceme mít kompaktní obranu při každém dlouhém míči soupeře a v útočné fázi vnímat lépe pohyb spoluhráčů a uvolňování prostorů. Oproti minulému utkání jsme měli velmi dobrý vstup do druhého poločasu, kdy jsme v rychlém sledu v podstatě rozhodli utkání do 60. minuty vstřelením tří gólů (Sláma, Kalika, Sláma). Poté se ještě soupeř dostal do několika šancí, ale obrana si s tím společně s brankářem poradila. Soupeř už pouze korigoval kosmeticky skóre na 2:5 po naší zbrklé přihrávce přímo před odkrytou branku.

Tým bych chtěl pochválit za to, že i přes nepřízeň počasí a terénu kluci zvládli utkání vyhrát a poskočili v tabulce zase o jednu příčku výše. Předvedená hra mohla být v některých pasážích utkání určitě lepší, ale na tom ještě do konce sezóny můžeme zapracovat.

Zápasy:

SK Zbraslav - FC Tempo Praha B 2:5 (1:2)