FC Tempo Praha

B tým: Dichotomie prohry a výhry

23.5.2023 15:24   Martin Petřek  

Druhá prohra v řadě přišla ve druhých Dolních Chabrech.

Dichotomie pochází z řeckého dicha = na dvakrát a tome = řez. Jde o jakékoliv rozdělení do dvou vzájemně se nepřekrývajících částí. Jinak řečeno: rozdělení do dvou kvalitativně odlišných stavů jevu nebo vlastnosti.

Takhle by se dala shrnout naše bilance v zápasech této sezóny. Ve výsledcích se střídají většinou jen prohry a výhry s diametrálně odlišnými výkony, a jak již bylo řečeno, forma se nepřekrývá, takže neexistuje "něco mezi". Existuje pouze "ponižování" nebo "zmar".

V sobotu 20.5. nás čekal zápas v Dolních Chabrech proti druhému celku naší soutěže. Prohra v minulém kole nahecovala trenéry a nás k několika změnám oproti minulému utkání:
1) Všichni jsme přišli oblečeni v pozitivně bílých barvách na úkaz smytí špíny prohry z minulého týdne.
2) Nepouštěli jsme písničky z reproduktoru.
3) Dodržovali jsme životosprávu a přišli jsme střízliví. 

Dodržen byl jen druhý bod. První bod porušil Jan Míka, který přišel v černém. Poraženeckou mentalitou, která vyzařovala z jeho oblečení, se nejspíš nakazil i zbytek týmu, takže děkujeme. Třetí bod je již tradiční kratochvílí, a tak si dotyční musí sami sáhnout do svědomí a příště se vyvarovat toho, aby to na nich bylo tak lehké poznat.

Základní sestava odhalila dvě velká překvapení (teda pro mě velká). Jiří Žalud se ocitl na stoperovi a Martin Petřek dokonce v základu. Hlavně první část této věty dělala starosti zbytku týmu, protože jsme věděli, že je Klajbl z formy, a tudíž nebylo jasné, kdo bude řídit naše ofenzivní akce. Nepomohlo tomu ani to, když se Jirka dozvěděl, že Sparta prohrávala 0:1 gólem Adama Jánoše.

Zápas začal. Většina útoků Dolních Chaber šla přes naši pravou stranu, kde duo Klajbl a Mastný zažívalo docela slušné kardio. Soupeři někdo musel dát echo o mé formě a pěti neprohraných fotbálcích v řadě na trénincích, a tak se soupeř obtěžoval jen s dvěma nákopy za obranu po mé straně. Tady jest zavřeno. Přesto jsme jednou inkasovali a o poločase jsme šli do šaten za stavu 1:0 pro Chabry. Ve druhém poločase jsme se nezlepšili a soupeř kontroloval hru. Přidal ještě dva góly, a aby toho nebylo málo, Sparta svůj zápas otočila a vyhrála.

Z Chaber jsme tedy odjížděli s prohrou 0:3, druhou porážkou za sebou a výkonem charakterizujícím "zmar". Snad se příště vrátíme na vítěznou vlnu "ponižování", ale to je ve hvězdách.

Na závěr přidávám numerologické okénko pro nadšence, aby tento článek byl delší.
Tento zápas nesl číslo 2.

Význam čísla 2 – Dvojka v numerologii
Dvojka se spojuje se službou a povinností, rovnováhou a harmonií, přizpůsobivostí, diplomacií, šarmem, spoluprací a s ohleduplností. Symbolizuje také lásku, přátelství a mír. Půvab, oddanost, meditace, hudba, víra v určení a osud. V negativním smyslu nás může varovat před nerozhodností, váháním, nedostatkem rovnováhy a se strachy všeho druhu.

A proč zrovna 2? 
Druhá prohra, s druhým týmem v tabulce, zápas měl dva poločasy, Klajbl druhý zápas bez gólu, počet našich proher je dělitelný číslem 2, počet výher je dělitelný číslem 2 a určitě se dá najít mnoho dalších numerologických symbolismů.

Zápasy:

SK Dolní Chabry - FC Tempo Praha B 3:0 (1:0)