FC Tempo Praha

U15: Těsná a důležitá výhra

24.5.2023 15:10   Petr Havlíček  

Tempáci zvítězili 1:0 na horké půdě ve Štěchovicích.

Zápas ve Štěchovicích proti Povltavské FA byl ve spoustě věcí jiný než minulý týden - soupeř chtěl daleko míň hrát fotbal, hrálo se na trošku větším hřišti než u nás, navíc v poměrně teplém počasí a taky v neděli, což je pro nás netradiční den.

V prvním poločase jsme chtěli hrát hodně za obranu, ale chyběla nám větší nabídka do nohy do protipohybu, takže jsme nebyli tak přesní na polovině soupeře. Přesto jsme měli první dvě velké šance zápasu, kdy jsme po kolmých přihrávkách středem byli pár centimetrů od gólu. Postupem času se k naší bráně dostával i soupeř, hlavně v posledních deseti minutách jsme už hůř běžecky chytali protiútoky a nákopy PFA a v závěru po naší chybě mohli jít do vedení i domácí.

Vstup do druhé půle se nám tentokrát nepovedl, PFA tam zase měla jednoduché situace 1v1, kdy jsme nebyli dost důrazní a dvakrát šlo jejich zakončení těsně vedle naší tyče. Po nějakých deseti minutách pokračovalo naše obléhání, měli jsme dva další nájezdy na brankáře, které gólem neskončily a bylo vidět, že se projevuje naše "fotbalová" převaha. Po dobrém dohrání útočné situace jsme nakonec šli do vedení v 64. minutě zásluhou přesné trefy Vítka Plachého. V závěru měla PFA trošku víc standardních situací, dobře jsme je uskákali, ale některé momenty jsme nezahráli úplně takticky. V závěrečném nastavení jsme už jen potřetí v zápase trefili tyč, a tak jsme zvítězili těsně 1:0.

Tentokrát bych řekl, že to nebyl náš nejlepší výkon, přesto jsme podle mého názoru měli o tři nebo čtyři šance víc než PFA a naštěstí aspoň jednu využili. Soupeř ale taky měl tři velké šance. Věřím, že pokud bychom v prvním poločase jednu ze tří dobrých možností proměnili, zápas by vypadal trošku jinak. Na druhou stranu si aspoň kluci zkusili hrát takhle těsný zápas, navíc s puncem "důležitosti", což je výborná zkušenost. Věděli jsme, že soupeř bude hrát po zisku míče jednoduše do běžeckých situací nahoru, ale tentokrát jsme v jejich bránění nebyli tak důrazní a včas v souboji jako obvykle. Přesto si kluci zaslouží pochvalu za výhru a teď se těšíme na přípravný zápas v Hradci a závěrečná tři kola sezóny.

Zápasy:

Povltavská FA - FC Tempo Praha 0:1 (0:0)