FC Tempo Praha

A tým: Děravá obrana Viktorky

28.5.2023 23:35   redakce  

Hostující Viktorka Žižkov B si ze Lhotky odvezla šest branek.

Čtyři kola před koncem mají skoro všechny týmy v přeboru o co hrát a náš soupeř mezi ně určitě patří. Rezerva tradičního pražského klubu aktuálně bojuje o setrvání v soutěži pro nadcházející ročník, a tak se dal čekat těžký zápas. Viktorka měla dobrý pohyb a získala většinu odražených míčů. Navíc se nám nedařilo účinně napadat, a tak jsme nebyli tolik na míči, jako jsme zvyklí. Zdobila nás ale efektivita. Po autovém vhazování Valty se k odraženému míči dostal Tomáš Havlíček, přiťukl na Pytlíčka a jeho střela zapadla přesně za tyč - 1:0. O několik minut později chyboval v rozehrávce Král, Pytlíček si obhodil obránce, míč uzmul Sedlář a ještě vyšperkoval celou akci přihrávkou před prázdnou branku, kde Pytlíček vstřelil druhou branku v zápase - 2:0. Hosté měli v obraně velké díry, ale další branky jsme do přestávky nepřidali. Na druhé straně se v dobré pozici ocitl Žiga, ale Pacovský ho vychytal.

Během přestávky jsme si museli některé věci říct, protože jsme nehráli dobře a chtěli jsme počkat na další šance z protiútoku. Ta přišla rychle. Pytlíček uvolnil Kloučka a v samostatném úniku nedal Slaninovi šanci - 3:0. Prakticky za pár vteřin obral obránce o míč Babický a předložil Sedlářovi nabídku před prázdnou branku, kde náš střelec nezaváhal - 4:0. Pak už jsme k šancím přistupovali dost laxně, ale v závěru ještě přece jen završil z penalty hattrick Pytlíček - 5:0. Pak si náš nejproduktivnější hráč zápasu připsal ještě asistenci, když na zadní tyči uvolnil přesně hlavičkujícího Viktorina - 6:0. Viktorka si toho ve druhém poločase mnoho nevytvořila. Za zmínku stojí dva přímé kopy Žigy a veliká šance Vlčka, ve které přestřelil.

Trenér Petr Vanko: "Výsledek je jednoznačný, vyhráli jsme zaslouženě, protože jsme dokázali využít okénka v obraně Viktorky. V prvním poločase jsme ale nehráli úplně dobře takticky a neměli jsme tolik míč na kopačkách, což se ve druhém poločase změnilo. Máme zase tři dny na regeneraci a ve středu se všichni těšíme na skvělou atmosféru finále poháru."





Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Viktoria Žižkov B 6:0 (2:0)