FC Tempo Praha

U15: Na jednu bránu

29.5.2023 22:27   Petr Havlíček  

Tempo porazilo Rokycany 5:0, góly padaly až po přestávce.

Na domácí trávě, která byla tentokrát ve velmi pěkném stavu, jsme přivítali předposlední Rokycany. Od začátku do konce se zápas hrál na jednu bránu, většinu odkopů nebo přechodů hostů jsme dokázali zastavit kolem půlicí čáry a bylo to nepřetržité dobývání. Do zavřené obrany jsme se tentokrát dostávali celkem dobře, ale v prvním poločase jsme nedokázali dát gól - byly tam dvě brankové konstrukce, několik šancí, které pochytal výborně brankář Rokycan, a spousta střel a rohů.
O přestávce jsme proto na kluky apelovali, aby nepolevili a nenechali se rozhodit tím, že nám tam zatím nic nespadlo. To se celkem povedlo, brankové prokletí zlomil po dohraném rohovém kopu Adam Ondrášek a pak přišla pasáž, kdy nám dlouho trvalo přidat pojišťující gól. V závěrečných patnácti minutách ale náš tlak vygradoval a nakonec jsme zvítězili 5:0 brankami pěti různých střelců, kdy třeba levačka Berta Valenty stála za to.

Kvalita byla jednoznačně na naší straně a šancí jsme měli tak na 15 nebo 20 gólů. Obecně nám hra do plné obrany, stejně jako spoustě třeba i ligových týmů dospělých, dělá problémy, tentokrát jsme ale hráli hodně pozorně, přesně, byla tam rychlá práce s míčem a dobrá aktivita na otevírání bloku soupeře. Možná někdy chyběl trošku větší důraz v koncovce a lepší "práce na špičkách" v útočném vápně, kde si v přehuštěném prostoru je třeba pořád hledat drobné mezírky a dobře předvídat. Celkově ale dobře zvládnutý zápas.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Rokycany 5:0 (0:0)