FC Tempo Praha

B tým: The last dance

30.5.2023 23:39   Jan Kuchař  

S tempáckou kariérou se vítězně rozloučily dvě legendy - Jiří Žalud a Jan Kuchař.

Celý víkend před zápasem jsem pociťoval drobnou nervozitu, se Žloudkem jsme se domluvili prakticky už před sezónou, že tento rok bude ve žlutočervených barvách Tempa poslední, ale ono se to najednou vážně přiblížilo. Jirka před dvěma týdny zavolal a říká: "Hele, Počernice doma poslední zápas, musíme si to udělat pěkný…"

B tým: FC Tempo Praha B - Sokol Dolní Počernice 5:3 B tým: FC Tempo Praha B - Sokol Dolní Počernice 5:3
A pěkné to vážně bylo. Krásné nedělní odpoledne, perfektně připravená tráva, slunce pražilo, ale nebylo žádné vedro na padnutí. Přišlo hodně diváků, našich přátel a zejména početná skupina kluků z A týmu vytvořila bouřlivé prostředí.

Samotné utkání jsme však nezačali úplně dobře, hned v první minutě soupeř nakopl dlouhý míč mezi naše stopery. Mladý Mykhaylo Tokar si spolu s Maty Buzkem nedokázali poradit se šikovným manévrem silového útočníka soupeře Omara Akchurina a ten se přede mnou ocitl sám. Bez větších potíží zakončil k levé tyči a hned prohráváme 0:1.

Náš tým to však významně nerozhodilo, Milka Honza Míka ze středu zálohy neúnavně burcoval k útočným akcím a skvěle ho doplňovali mladší spoluhráči v rychlých nábězích za obranu soupeře. Musím vyzdvihnout zejména Adama Alteru, kterého jsem viděl poprvé, pravděpodobně jsme si tak zahráli spolu jediné utkání v životě, ale moc se mi svým projevem na hřišti líbil. Myslím, že to byl právě on, kdo ve 21. minutě vybojoval pokutový kop. Ujmul se ho pochopitelně Jirka Žalud a ranou přes teč brankáře hostí Daniela Hájka započal svoji "one man show".

B tým: FC Tempo Praha B - Sokol Dolní Počernice 5:3 B tým: FC Tempo Praha B - Sokol Dolní Počernice 5:3
Vyrovnaný výsledek 1:1 vydržel jen osm minut, než se z levé strany prosadil po krásném přeneseném míči Miki Tomáš Mikuda - 2:1. Divoký, pro diváka zajímavý poločas, však pokračoval a po neubráněné standardní situace prakticky trefil centrovaný míč v našem vápně nabíhajícího hráče hostí Matyáše Korytu a skončil podruhé v mé bráně v síti. 35. minuta a je vyrovnáno 2:2.

Za chvilku však pokračuje závěrečný taneček Žloudka a ten pravou nohou z levé strany posílá opět náš tým do jednogólového vedení 3:2. Na úplném konci poločasu však uděláme drobnou chybku v našem vápně, po sérii odrazů se při snaze okopnout míč trefí Patrik Baroch do nohy soupeře a výborně pískající rozhodčí Tomáš Marek nařizuje již druhý pokutový kop v utkání. Tentokrát však proti domácímu týmu. Hrozně ho chci chytit, ale Martin Hosnedl mě neomylně pošle na druhou stranu a určuje poločasový výsledek na 3:3.

Do druhé půle se převlékám do červenožlutého dresu a nastupuju na hrot útoku. Děkuji tímto za možnost trenérům B týmu Petrovi Dedkovi a Jirkovi Hronovi a možná ještě více trpělivým spoluhráčům na střídačce, že mi to umožnili:-). Druhá půlka mi utíká děsně rychle, máme většinu času v držení balon, šance však zejména po rohových kopech. Své šance má však i soupeř. V 70. minutě náš poslední taneček doplňuje kamarád Petr Dedek a když se rozhlédnu doprava a doleva, připadám si jako na začátku milénia:-).

Poslední tanec a "one man show" vrcholí v nastavení, kdy si Jirka Žalud převezme míč do vápna a křížně na zadní tyč levačkou prostřeluje hostujícího brankáře. Viděl jsem ho dát takových gólů snad tisíc, ale tenhle je vážně extra sladký. Úplnou tečkou je ještě Jirkova asistence na střídajícího Čechýna Matěje Čecha, který dovršuje výsledek na konečných 5:3 pro Tempo B.

Děkuju spoluhráčům za nasazení v utkání, děkuju klubu za možnost hrát na Tempu více jak 35 let.

Moc jsem si svůj a Jirkův "The last dance" užil.

Kuchy

Zápasy:

FC Tempo Praha B - Sokol Dolní Počernice 5:3 (3:3)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:5)