FC Tempo Praha

U16: Laciná prohra se Zličínem

31.5.2023 11:40   Radim Pfeifer  

Celý zápas Tempáci dobývali branku soupeře, ale tomu stačil k výhře jediný povedený brejk.

V prvním poločase se nás soupeř snažil napadat a hodně zahustit střed. To se mu v úvodu utkání celkem dařilo. Nám chyběla větší aktivita a celkově jsme dlouho předržovali míč bez včasného zakončení. Myslím, že jsme měli tedy hrát daleko více v křídelních prostorech. Pár náznaků šancí jsme měli, ale v podstatě nic jsme nedokázali dotáhnout do kvalitního zakončení. Hodně to bylo také o aktivitě v útočné fázi, kterou jsem v tomto utkání úplně postrádal.

Do druhého poločasu jsme nastupovali za bezbrankového stavu. Změnili jsme rozestavení a prostřídali hned tři hráče. Bohužel jsme stejně jako v minulém domácím utkání dostali gól hned na úvod poločasu ve 46. minutě po velmi laciné ztrátě kolem poloviny hřiště. Soupeř pak následný brejk potrestal velice efektivně rychlým útočníkem. V podstatě to byla asi jejich jediná větší šance. My jsme chvilku předtím kopali z velké dálky slušný přímý kop, který orazítkoval břevno. Od té doby se soupeř zatáhl a bylo vidět, že už se do jejich vápna budeme dostávat těžko. Dařilo se nám držet míč a v obranné řadě jsem byli i přes několik změn relativně kompaktní v soubojích 1v1/3v3. Aktivitou útočníků a záložníků jsme tedy měli udělat prostor pro nějaké šance. To se bohužel mockrát nepovedlo a dvě slušné šance vedené z křídelního prostoru nikdo nezakončil do brány (malá nabídka ve vápně). Utkání jsme si tedy sami úplně zbytečně prohráli.

Pozitivum, které na utkání vnímám, je, že jsme si zkusili hrát utkání, kde jsme museli celý poločas dobývat. A někteří hráči dokázali slušně zahrát i na jiných postech. Bohužel jsme ale doma darovali body soupeři, který se na nás bodově dotahuje. Nutno dodat, že soupeř měl velmi rozumného trenéra a za to jsem rád. I přes lacinou prohru se pak člověk dokáže lépe přenést. 

Zápasy:

FC Tempo Praha B - FC Zličín 0:1 (0:0)