FC Tempo Praha

U15: Opět soustředěný výkon

5.6.2023 20:38   Petr Havlíček  

Tempáci klidnou a trpělivou hrou, která znamenala výhru v Plzni, udělali další krok k diviznímu titulu.

Netradičně v sobotu odpoledne jsme zavítali do Plzně do pěkného areálu Petřína, kde to moc dobře známe. Věděli jsme, že Petřín má na jaře výbornou formu, kdy měl před zápasem za jaro jen o bod méně než my, a zároveň jsme mohli udělat hodně důležitý krok k prvnímu místu. Od začátku se hrálo hodně bojovné utkání, my jsme měli dobrý pohyb a dokázali jsme se kombinací dostávat od vlastní brány až k vápnu soupeře. Tam nám ale hodně často chyběla přesná kolmá přihrávka, ať už po zemi nebo vzduchem, nebo nám nevyšla poslední klička před zakončením. Těžili jsme ale z vysokého presinku, kdy jsme dobře dostupovali střed, a po jedné takové akci nás do vedení dostal před pauzou Jarda Hodánek. Střel a zakončení jsme měli víc než Petřín, ale i oni nás mohli dvakrát potrestat - jednou po zaváhání v rozehrávce a jednou z rohu.

Ve druhém poločase se obraz trochu změnil, jednak měl rozhodčí neuvěřitelně úzkostlivý metr a vytvořil domácím několik standardek kolem poloviny hřiště, zároveň jsme měli větší prostor pro brejkové situace. Petřín měl nebezpečné rohy, tady si musíme bránění standardek ukázat a být důraznější a pozornější v zachytávání náběhu, ale jinak byla naše obrana jistá. V útočné snaze nás několikrát zastavil výborným zákrokem gólman domácích. Kýžená pojistka nakonec přišla zase těsně před koncem poločasu, kdy skvělou práci Adama Ondráška zužitkoval Vítek Plachý.

Chtěl bych kluky pochválit hlavně za dobré nastavení do zápasu, od začátku bylo vidět, že jdou zápas vyhrát, ale zároveň dokázali zůstat klidní a chtěli si brát balóny, což byl rozdíl třeba oproti utkání na Povltavské. Neměli jsme úplně tolik vyložených šancí jako obvykle, ale střel a dobrých zakončení třeba i z dálky jsme si vytvořili určitě víc. Gratulujeme Petřínu k výbornému jaru, oproti dřívějšku chtěli určitě daleko víc hrát fotbal a nebylo to postavené jen na boji a síle, což je skvělé. Pro nás to bylo těžké utkání, které jsme zvládli, ale čeká nás ještě jedno s Benešovem, které může být náročností klidně zase úplně stejné.

Zápasy:

SK Petřín Plzeň - FC Tempo Praha 0:2 (0:1)