FC Tempo Praha

U14: Rozhodly standardky

11.6.2023 7:58   Petr Suchan  

Tempáci prohráli na hřišti vítěze skupiny Petřína Plzeň.

Začátek zápasu patřil nám. Byli jsme nebezpeční v poslední třetině hřiště. Dali jsme krásný gól po individuálním překonání středu hřiště Kubou Novotným, který levou nohou poslal do úniku Matyho Chládka, jenž přihrávkou pod sebe vyzval ke gólu Wiziho. Škoda nízké produktivity. Další šance Matěje, Kuby nebo Vořecha gólem neskončily. Soupeř v první půlce ze hry prakticky nic neměl. Síla domácích se ukazovala ve standardních situacích. Takže si Petřín pomohl gólem z rohu. Výsledek tomu neodpovídal, ale do poločasové přestávky jsme šli s vědomím dominance v zápase. Jediná kaňka bylo nucené střídání pro zranění dobře hrajícího Matyho Chládka.

Po změně stran soupeř přidal na aktivitě a my vypadli z role. Deset minut to byl víc boj o střed hřiště než fotbal. Petřín šel do vedení po sporné ofsajdové situaci. Bohužel pomezní se zapomněl u praporku a ofsajd lajnu vidět nemohl. Domácí útočník dohrál akci do gólu. Byl to jediný gól ze hry od domácího týmu v utkání. 
Zareagovali jsme změnou rozestavení a Petřín si s tím nevěděl rady. Během deseti minut jsme skóre otočili na 2:3 pro Tempo. Faul na Voříška potrestal Petrtýl proměněnou penaltou. Pak jsme se i my prosadili po rohovém kopu. Hru jsme měli pod kontrolou, ale nedokázali jsme přidat další gól. Plzeňští hrozili každou standardní situací. Měli je dobře secvičené a my s nimi měli problém. To rozhodlo. Další dva góly z rohu. Celkem tři ze čtyř gólů jsme dostali z rohu.

Posledních deset minut se nám hra rozpadla. Začali jsme být nervózní a netrpěliví na míči. Naopak kluci z Petřína bojovali o každý míč. Hra se hodně kouskovala. Do nějaké šance na vyrovnání jsme se již nedostali. Škoda první půlky zápasu. Tam jsme měli vytěžit víc. Druhá část už byla jak na houpačce. Chvíli my a chvíli soupeř. Rozhodly standardní situace, ve kterých byli domácí jednoznačně lepší. Celkově dobré utkání. Gratulujeme Petřínu U14 k vítězství v soutěži.

Zápasy:

SK Petřín Plzeň - FC Tempo Praha 4:3 (1:1)