FC Tempo Praha

A tým: Pomohly rohové kopy

12.6.2023 0:03   redakce  

Jarní odveta skončila stejným výsledkem jako na podzim a podruhé jsme porazili Uhříněves 3:0. Ohlasy a sestřih uvnitř článku!

Oba týmy měly četné absence, ale lépe se se situací vypořádal náš tým. Do hry se nakonec dostali i tři dorostenci a mohli posbírat vítězné zkušenosti. Po úvodním oťukávání se hrálo podle očekávaného scénáře. Hosté zodpovědně bránili a my se snažili otevřít nějaké okénko ke gólové šanci. To se podařilo v prvním poločase pouze jednou. Pytlíček prohodil obránce, Tomáš Havlíček mu míč vrátil a náš jarní střelec nezaváhal - 1:0.  Dokázali jsme si vytvořit i další šance, ale bohužel se nám míč do sítě protlačit nepodařilo. Na druhé straně měl velkou šanci Blažek, ale místo vyrovnávací hlavičky orazítkoval břevno.

Ve druhé polovině utkání jsme pokračovali v aktivitě a hosty podržel brankář Jevčák. Nakonec nám pomohly dva rohové kopy. Nejprve centr Pytlíčka prodloužil Schwank a Viktorin se na zadní tyči nemýlil - 2:0. Podobná situace z druhé strany, tentokrát Pytlíčkův rohový kop prodloužil Viktorin k noze Babického a jeho klid v koncovce znamenal bezpečný náskok 3:0. Nejvážnější šanci měl na druhé straně Peterka, když byl u míče dříve než Pacovský, ale jeho hlavička po rohovém kopu skončila vedle tyče. Náš brankář se tak mohl radovat z deváté nuly v sezóně a znamená to, že už ho žádný přeborový brankář nepředstihne. Skvělá práce! O konečném umístění týmu pak rozhodne poslední kolo.

Trenér Petr Vanko: "Myslím, že jsme byli lepším týmem. V prvním poločase jsme trochu postrádali trpělivost v kombinaci, ale dokázali jsme se dostat do vedení a soupeř svou šanci nevyužil. Zvýraznit náskok se povedlo až po přestávce, i když šance na to byly už v první polovině. Jsem rád, že až do posledního kola se můžeme prát o pěkné umístění. Vyšehrad hraje o všechno a nebude to vůbec lehké."

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Čechie Uhříněves 3:0 (1:0) Video ze zápasu