FC Tempo Praha

U15: Sobota ve znamení double

12.6.2023 13:44   Petr Havlíček  

Tempáci vyhráli českou divizi a společně s U14 také postoupili do pražského přeboru!

V sobotu odpoledne nás čekaly dva poslední kroky - nejprve k diviznímu titulu proti Benešovu a potom s Podolím k vítězství v pražské soutěži, které by Tempo posunulo do přeboru.

U15: FC Tempo Praha - SK Benešov 15:0 U15: FC Tempo Praha - SK Benešov 15:0
S Benešovem bylo od začátku na klucích vidět skvělé nastavení, herně nám soupeř absolutně nestačil, a tak jsme od první do poslední minuty dominovali. Snad jen v prvním poločase se dalo klukům vytknout, že jsme možná až zbytečně moc stříleli a nedohrávali situace v klidu do prázdné branky. Obecně je k časté střelbě vybízíme, ale tady se často ještě nějaká další kombinace nabízela. Jinak jsme viděli aktivní hru po celých 80 minut a pěkné góly, navíc jsme prostřídali vícero kluků, kteří se o titul zasloužili, a pošetřili síly na Podolí.

Podolí bylo tentokrát náročnějším soupeřem než Benešov a rozhodně nám nedalo nic zadarmo. Přestože jsme se o tom bavili, přišlo nám, že se kluci nedokázali úplně dobře namotivovat na zápas, v první půli jsme byli málo aktivní a hlavně jsme dělali chyby z nepozornosti při bránění brejků soupeře. Sice jsme měli šance na víc gólů, ale i Podolí nás mohlo potrestat víckrát než jednou. O půli tedy 2:1, hned po pauze měl soupeř tutovku, ale naštěstí ji neproměnil a my brzy odskočili na 3:1, od té doby už jsme měli víc prostoru na útočení a nakonec vyhráli 6:1. Ve druhém poločase se klukům podařilo všechny činnosti posunout o úroveň výš, přestože už toho i s předchozím zápasem měli dost, za to určitě pochvala. Gratulujeme Podolí k vydařené sezóně, postavili konkurenceschopný tým a jak my, tak Meteor jsme se museli hodně snažit, abychom se před ně dostali.

U15: FC Tempo Praha - SK Benešov 15:0 U15: FC Tempo Praha - SK Benešov 15:0
Sobotní den se tedy nesl ve znamení velké oslavy a dopadl nejlépe, jak mohl - ziskem double. Myslím si, že hlavně za jaro je naprosto zasloužený, v obou soutěžích jsme prohráli pouze jednou, jinak to byly samé výhry. Divizní soutěž byla letos hodně napínavá a naštěstí pro nás to dopadlo dobře. Dostat celkově ve 30 zápasech jen 26 gólů je skvělé, na jaře to bylo 10 obdržených branek. Kluci byli po trošku nešťastném podzimu opravdu odhodlaní, do zápasů jsme vstupovali pozorně, a to, jak zvládli závěr sezóny, kdy věděli, že musíme každý zápas vyhrát, bylo skvělé. V pražské soutěži je to společný triumf s U14, chci poděkovat trenérům za výbornou spolupráci a teď budeme držet palce v baráži, aby kluci dotáhli tempácký úspěch. Děkujeme moc rodičům za skvělou podporu, věřím, že si sobotu stejně jako kluci užili, za což patří velké díky Hance Šanderové. 

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Benešov 15:0 (7:0)
FC Tempo Praha C - AFK Slavoj Podolí Praha 6:1 (2:1)