FC Tempo Praha

A tým: Hra vabank nevyšla

19.6.2023 17:42   redakce  

V posledním zápase soutěžního ročníku jsme gólem v nastavení prohráli 2:3.

Utkání se hrálo na příšerné umělé trávě v teplém počasí, ale k vidění byl zajímavý duel, který mohly oba týmy překlopit na svou stranu. Povedlo se nám jít poměrně brzy do vedení, když centr Viktorina na zadní tyči chytře usměrnil do sítě Pytlíček - 0:1. Domácí hráli ze zabezpečené obrany a hrozili z protiútoků. Vyrovnání ale přišlo po autovém vhazování, když se Schwank při odkopu míče dostal do kontaktu s domácím hráčem, ten zakřičel a spadl a rozhodčí Šaróka neváhal ani vteřinu. Z pokutového kopu se nemýlil A. Krivosheev a bylo to 1:1.

Ve druhém poločase si vybral velkou porci smůly asistent rozhodčího Stránský, kterému se nedařilo trefit se do ofsajdových situací. Budeme věřit, že příště bude mít větší štěstí, protože zcela zbytečně zastavoval některé naše útoky. Po jedné takové situaci se domácí dostali do útoku, Kubies obešel Plíška a jeho centr na zadní tyč doskákal k Vodičkovi, který z velmi těžké pozice trefil šibenici - 2:1. Studená sprcha na rozpáleném koberci a chvilku nám trvalo, než jsme se vzpamatovali. Dařilo se nám se pomalu dostat zpět do hry, ale šance byly na obou stranách. Střelci na obou stranách byli nepřesní až do 83. minuty. Schwank po centru Jakuba Havlíčka přiťukl míč na Kloučka a ten vyrovnal - 2:2. V závěru jsme hru hodně otevřeli, protože jsme měli zprávy o tom, že máme na dosah třetí místo, což se nám stalo osudným. Do otevřené obrany se z brejku prosadil Junek a ve třetí minutě nastavení rozhodl o výhře domácích 3:2. Ostatní výsledky však nakonec dopadly tak, že jakýkoliv výsledek by na konečném umístění obou týmů nic nezměnil.

Trenér Petr Vanko: "Hrálo se vyrovnané utkání. My byli asi lepší na míči, soupeř pozorně bránil, ale i tak diváci viděli pět branek. Mrzí mě, že se kluci nechali rozhodit výroky rozhodčích a místo toho, abychom se více semkli, tak jsme se moc nepodpořili. Je to poučení pro hráče i realizační tým. Samozřejmě jsme chtěli v závěru rozhodnout a vyhrát a hodně jsme riskovali, jinak by asi vše skončilo remízou, ale když byla šance to zkusit, tak bychom si to pak vyčítali. Sezónu jsme chtěli zakončit výhrou, takže to mrzí, ale jako celek můžeme být určitě s naším účinkováním spokojení. Závěrem bych ještě chtěl pozdravit diváka a domácího trenéra mládeže, co na nás přišel vyřvávat na lavičku. Jeho názor, že se divíme, že je zápas ovlivněn, že to určitě děláme taky, nesdílím. Tempo neovlivňuje zápasy, ovlivňovat nebude a pokud se bude něco podobného dít, tak u toho určitě nebudu."




Zápasy:

FK Slavoj Vyšehrad - FC Tempo Praha 3:2 (1:1) Video ze zápasu