FC Tempo Praha

U16: Dva údery hlavou

19.6.2023 23:30   Radim Pfeifer  

Tempáci prohráli na Vyšehradě 0:2, obě branky dostali ze vzduchu.

Poslední utkání sezóny jsme odehráli na Vyšehradě s týmem, který se nachází ve vrchní polovině tabulky. Pro toto utkání jsme měli dva hlavní cíle. Prezentovat se určitou odvážnou hrou v ofenzivě, kterou od hráčů chceme vidět, a zvítězit v posledním utkání sezóny. Nutno dodat, že v průběhu zápasu nebylo vůbec ideální počasí pro fotbal, kdy se kolem 75. minuty muselo pro bouřku dokonce přerušit.

První cíl se našemu týmu podařilo splnit hlavně ve druhém poločase, kdy jsme byli hodně v držení míče a vytvářeli si i více šancí než soupeř. Oproti prvnímu poločasu jsme zlepšili hlavně pohyb bez míče a organizaci hry počínaje obrannou řadou. Jenže jsme v každém poločase utkání obdrželi gól hlavou, kdy zakončující hráči nebyli nikým atakováni. To nás nakonec stálo všechny body. Tím se tedy nesplnil druhý cíl pro toto utkání. Hráče musím pochválit za snahu vstřelit gól a zvrátit průběh utkání až do poslední minuty. V poslední minutě jsme mohli snížit na rozdíl jednoho gólu, ale proti byl domácí brankář, který předvedl skvělý zákrok a uhájil čisté konto.

Celkově jsme se po tomto posledním utkání v sezóně umístili na 10. příčce v soutěži. V posledních zápasech sezóny nás na 8. a 9. místě nahradil Zličín a Zbraslav. 

Zápasy:

FK Slavoj Vyšehrad B - FC Tempo Praha B 2:0 (1:0)