FC Tempo Praha

A tým: První příprava, sedm branek

23.7.2023 22:23   redakce  

Na hřišti v Srbech jsme gólem ze závěru prohráli s Tuchlovicemi 3:4.

Pro oba týmy to byl první přípravný zápas a na obou stranách bylo k vidění hodně nepřesností, zároveň oba celky naznačily i svou kvalitu. Pro diváky to však bylo zajímavé, protože po chybách padaly branky.

První poločas vyzněl lépe pro Tuchlovice a do přestávky si tým v červených barvách vypracoval dvoubrankový náskok. Domácí tým hrozil zejména z brejků po našich nepřesnostech a my jsme měli šance po rohových kopech. Po několika dobrých zákrocích Pacovského se trefil z přímého kopu Fitko a otevřel skóre zápasu - 1:0. Za pár chvil jsme zazmatkovali při rohovém kopu a domácí hráč měl hodně lehkou úlohu, aby dorazil míč do sítě - 2:0. My jsme kromě rohových kopů prakticky nebyli nebezpeční, a tak jsme si na vstřelený gól museli počkat po přestávce.

Rychle se nám podařilo skóre otočit. Sobotka uvolnil Tomáše Havlíčka, jeho pobídka do gólovky pro Kloučka ještě brankou neskončila, ale dorážející Pytlíček zachoval klid a bylo to 2:1. Pak protiútok potáhl Klouček a přes Sedláře se dostal do pokutového území Pytlíček. Přihrávkou pod sebe našel Trajhana, který se neukvapil, a i s trochou štěstí prostřelil brankáře - 2:2. První zápas po dvouletém angažmá na Admiře a hned branka. Netrvalo dlouho a po centru Sedláře se prosadil ještě Klouček a rázem jsme vedli 2:3. Měli jsme navrch a i díky prostřídání soupeře jsme měli zápas pod kontrolou. Bohužel jsme však vyrobili hrubku v rozehrávce, ze které rezultovala penalta a i když Honza Havlíček vystihl směr střely, míč skončil v síti - 3:3. Když už vše směřovalo k remíze, tak jsme podcenili přímý kop v nastaveném čase a hlavičkující hráč domácích rozhodl - 4:3.

Trenér Petr Vanko: "Typické první přípravné utkání, kde bylo plno chyb. Abych byl upřímný, tak jsem možná výkon čekal i horší. Sem tam se objevila nějaká hluchá místa, ale na druhou stranu jsme měli i dobré pasáže. Teď půjde vše už v rychlém sledu a věřím, že se budeme zlepšovat. Jsem rád, že dobře zapadají nové tváře a věřím, že mohou být přínosem."

Zápasy:

AFK Tuchlovice - FC Tempo Praha 4:3 (2:0)