FC Tempo Praha

A tým: Přestřelka s Klokany

28.7.2023 17:25   redakce  

Divácky atraktivní zápas ve Vraném vyhráli mladíci Bohemky 5:3.

Chvilku nám trvalo, než jsme chytli začátek zápasu. Bylo vidět, že soupeř již má za sebou několik přípravných klání, zatímco my pouze jedno. Brzy jsme inkasovali po přihrávce ze strany a dorážce - 0:1. Pak se nám podařilo srovnat hru a hrál se oboustranně velmi dobrý zápas, kde jsme určitě netahali za kratší konec. Po dobré práci Valty se trefil Sedlář a vyrovnal - 1:1. Do vedení jsme šli po pěkné kombinaci a centru ze strany, kdy si obránce srazil přihrávku do branky - 2:1. Náskok mohli ještě zvýraznit Kostka a Kadlec, ale oba své pokusy po rohových kopech namířili do břevna. Do přestávky jsme však vedení neudrželi, protože po přímočaré akci srovnal útočník Bohemky střelou na přední tyč - 2:2.

O poločase jsme prostřídali, zatímco Bohemka udržela na hřišti prakticky totožnou sestavu a bylo to velmi cítit. Než jsme se srovnali a dostali do tempa, tak již po dvou minutách bylo skóre 2:4. Pomalu jsme se však rozhýbali a po pěkné akci Kloučka (asistence) s Pytlíčkem (gól) to bylo - 3:4. Pak se nad hřištěm setmělo a přes hřiště se přehnala bouřka a lépe se na mokré ploše pohybovali Klokani. Svůj náskok ještě dokázali z brejkové situace navýšit na konečných 3:5.

Trenér Petr Vanko: "První poločas vypadal velice dobře a byl jsem velmi spokojený. Mrzí mě zbytečná branka na 2:2. Druhý poločas poznamenal katastrofální vstup, kdy jsme dvakrát inkasovali a chvilku jsme se z toho oklepávali. Každopádně i tak jsem nebyl spokojený s pohybem bez míče a zejména útočníci na sebe musí být mnohem náročnější v presinku rozehrávky. Jako celek hodnotím utkání jako velmi přínosné, fyzicky a technicky náročné, protože sobotní MOL Cup s Kladnem bude v tomto ohledu velká prověrka."

Zápasy:

FC Tempo Praha - Bohemians Praha 1905 B 3:5 (2:2)