FC Tempo Praha

A tým: Prohra s velkou ctí

30.7.2023 23:16   redakce  

Výborná divácká kulisa viděla dramatický zápas, který nakonec hostující favorit z Kladna vyhrál 2:3 a slaví v MOL Cupu postup do prvního kola. Sestřih a ohlasy uvnitř článku!

A tým, MOL Cup: FC Tempo Praha - SK Kladno 2:3 A tým, MOL Cup: FC Tempo Praha - SK Kladno 2:3
Dveře do Evropy se nám tak zavřely, ale za výkon se určitě nemusíme stydět. K vidění bylo divácky atraktivní klání, padlo pět branek a o napínavé momenty nebyla nouze až do závěrečného hvizdu. Bohužel jsme zopakovali špatné vstupy do zápasů z přípravy. Sérii drobných zaváhání potrestal po pěkné akci Kladna výborně hrající Šnobl - 0:1. Za pár chvil vyslal Trajhan do nájezdu Kloučku, ale skvěle chytající Pettík hosty poprvé podržel. Další šanci měl po pěkné kombinační akci na noze Kostka, ale jeho pokus vykopl hostující obránce, který zastoupil Pettíka. Na druhé straně se připomněl nejlepší hráč Kladna Šnobl, když se důrazně prodral do koncovky, ale z úhlu naštěstí mířil vedle. Vyrovnání jsme se však přece jen dočkali. Tomáš Havlíček si narazil s Babickým, pronikl přes dva hráče na hranici pokutového území, kde zachoval klid Klouček a prostřelil Pettíka - 1:1. Výborný Šnobl ale pak obešel naše tři hráče ve velmi těžké pozici a předložil před prázdnou branku míč Houhovi a znovu jsme prohrávali - 1:2. Po průniku Kloučka se nám naskytla skvělá dvojšance na srovnání. Kostka bohužel penaltu nedal a Sedlář ze šesti metrů přestřelil prázdnou branku. V další velké šanci byl Babický, ale v dobré pozici jsme se nejdřív nedomluvili a následnou střelu vyrazil dalším dobrým zákrokem Pettík. Dokázali jsme být aktivní až do závěrečného hvizdu, ale bohužel se ani další ze střel neujala.

Pokračovali jsme v aktivitě i po přestávce a Klouček se dostal do úniku po přímém kopu Kladna. Skvěle uvolnil Tomáše Havlíčka, který z osmi metrů přestřelil poloodkrytou branku. Další tutovka, ale makali jsme dál. Po centru Babického se dostal do dobré pozice Sedlář, ale obránce mu důraznější zakončení nepovolil. Tomáš Havlíček pak byl stažen v pokutovém území, ale bohužel se penaltový hvizd neozval. Na druhé straně pak přišel hodně krutý moment. Hostující hráč napálil před sebou stojícího Kadlece do svěšené ruky vedle těla a rozhodčí bez rozpaků nařídil pokutový kop. Šíma jej proměnil, a tak Kladno těžilo z minima maximum - 1:3. Velká rána, ale naštěstí jsme za pár chvil byli znovu v zápase. Rozhodčí Severýn, asi vědom si přísnosti penalty pro Kladno, za dvě minuty poté velmi příšně vyloučil Šímu za řeči a hráli jsme proti deseti. Početní výhodu jsme dokázali rychle využít. Plíšek našel obloučkem Viktorina, který předložil do tutovky Schwankovi a ten si počínal s grácií střelce. Jeho lob skončil v síti a byli jsme na dostřel - 2:3. Na hostující straně měl šanci Šnobl, ale jeho střelu Pacovský vyrazil na rohový kop. V závěru jsme si dokázali vytvořit tlak a největší šanci na vyrovnání chytil výborně chytající Pettík, kterému společně se Šnoblem, mohou Kladenští děkovat za postup. Bohužel jsme z MOL Cupu vypadli, ale rekordní návštěva na Lhotce viděla výborný zápas.

Trenér Petr Vanko: "Těžko se dnes klukům něco vyčítá, kromě výsledku. Kladno vytěžilo z minima maximum a bylo vidět, že tak dobré týmy dokáží drobná zaváhání potrestat. Potěšilo mě, že jsme měli hodně úseků zápasu, kdy jsme byli lepším týmem, dokázali jsme si vytvořit velký počet šancí, včetně tutovek, penalty, ale bohužel na víc než dvě branky to nestačilo. Výsledek mě mrzí, ale to hlavní teprve přijde."











Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Kladno 2:3 (1:2)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:68)