FC Tempo Praha

B tým: Nepovedené první kolo

10.8.2023 20:25   Jiří Hron  

Benfika dostala doma čtyři branky od Xaverova.

V neděli jsme odehráli první mistrovské utkání s týmem Xaverova. V minulé sezoně jsme proti stejnému soupeři v obou utkáních prohrávali o dvě branky a obě utkání jsme zvládli otočit. Tentokrát nám to soupeř vrátil, i když jsme vedli pouze o branku jednu.

Úvod utkání byl v našem podání, řekl bych tradičně, ospalý a hned v první minutě si soupeř vypracoval šanci. Po chvíli jsme se ale dostali do tlaku my. Nejprve se do šance dostal Doležal, ale jeho zakončení brankář hostí dokázal vyrazit na roh. V sedmé minutě jsme se dostali do vedení, kdy po hezké přihrávce Cejnara chladnokrevně zakončil výborně hrající Doležal. Dál se hrál útočný fotbal, kdy si slibné šance vytvářely oba týmy. Tu největší pak opět Doležalovi opět zázračně zlikvidoval brankář Xaverova. Ve 40. minutě pak soupeř předvedl pěknou kombinační akci, zakončenou vyrovnávacím gólem. Prakticky z rozehrávky jsme zbytečně ztratili míč a Xaverov nás za to potrestal podruhé.

Do druhé půle jsme šli odhodlaní předvést další obrat, nicméně nás přibrzdil třetí gól, kdy jsme po centru nedokázali na zadní tyči pokrýt soupeřova hráče a bylo to o dvě branky. Dále jsme se snažili s výsledkem něco udělat, ale Xaverov poctivě bránil a po zisku míče dokázal velmi dobře překonávat náš presink a hrozil z brejků. Nakonec se mu povedlo jeden proměnit, a tak si ze Lhotky odvezl všechny body.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - SC Xaverov Horní Počernice 1:4 (1:2)