FC Tempo Praha

St.přípravka B2: První zápas 5+1 proti Bohemce

8.9.2010 14:07   Michaela Heřmánková  

V souboji na dvou hřištích soupeř postavil jedno o rok starší mužstvo, na druhé ploše byl zápas vyrovnaný.

K prvnímu mistrovskému klání jsme si dali dostaveníčko na hřišti Bohemians 1905 v Hrdlořezích.V dobré náladě a za krásného slunečného počasí se rozpoutalo fotbalové měření sil v novém hracím systému 5+1. Hrálo se současně na dvou hřištích 3x17 minut.

Tým trenéra Lukáše Michla se utkal s hráči r. 2000 (tedy o rok staršími) a v první třetině se značně trápil. I když jsme tento hrací systém v loňské sezoně testovali, naostro to je přeci jen trochu jiné. Trápila nás nepřesnost v rozehrávce a tím jsme se zbytečně dostávali pod tlak a v neposlední řadě chyběla přesnost střelby. Zaslouženě jsme prohráli 0:4.

Druhá třetina začala lépe, ale stále nám chyběl důraz před brankou soupeře. I když se naše hra zlepšila, nepodařilo se nám vsítit branku a prohráli jsme 0:3.

Třetí třetina byla zcela odlišná od těch předcházejících. Kluci se do soupeře zakousli a hezkou kombinační a útočnou hrou předváděli fotbal tak, jak ho umí. Do vedení jsme se dostali už v 1. minutě, když přihrávku Marka Schätze zužitkoval Martin Pytlíček a obloučkem překonal brankáře Bohemky. Ve 3. minutě brankář domácích chytil "malou domů" a Martin Pytlíček nabídnutou penaltu proměnil. Bohužel jsme se z vedení dlouho neradovali. Ještě v téže minutě soupeř snížil a o minutu později vyrovnal na 2:2. Stav utkání se již nezměnil.

Tým trenéra Zdeňka Škobise si vedl lépe. Se stejně starým soupeřem sice prohrál první třetinu 1:3, ale herně dokázal být rovnocenným soupeřem. Škoda neproměněných šancí ze 3. a 7. minuty.

Druhá třetina se nesla ve stejném duchu. Bohužel to byl soupeř, který v 5. minutě otevřel skóre. V 11. min. zvýšil na 0:2. O minutu později využil přihrávky Kuby Škobise Luky Hroník a snížil na 1:2. O vyrovnání se postaral Kuba Škobis po nastřelené tyči Lukáše Hroníka. Poslední slovo měl bohužel soupeř. V 15. minutě překonal obloučkem našeho brankáře – 2:3.

Třetí třetinu si kluci pohlídali. Svojí bojovností a předvedenou hrou po zásluze vyhráli. Do vedení jsme se dostali už v 1. minutě, když se do úniku dostali Tonda Wijas a Dan Michl, který otevřel skóre. Druhou naši branku přidal ve 4. min. Luky Hroník po přihrávce Tondy Wijase. V 6. minutě se podařilo soupeři snížit 1:2. V 9. min. se dostal do šance Luky Hroník, ale brankář jeho střelu chytil. Bohemka vyrovnala ve 13. minutě po závaru před brankou. Na konečných  3:2 pro naše barvy upravil Luky Hroník za asistence Tondy Wijase.

Branky: Hroník 3, Pytlíček 2, Škobis, Wijas, Michl D.

Sestavy:
Heřmánek - Hudák, Ondrík, Pytlíček, Schätz, Šejvl, Luťcha
Žežulka - Michl L., Novotný, Škobis,  Hroník, Wijas, Michl D.

Zápasy:

Bohemians Praha 1905 B - FC Tempo Praha B 17:8