FC Tempo Praha

U14: Desítka s hradeckou Slavií

12.9.2023 21:06   Štěpán Sedlář  

Mužem zápasu byl jednoznačně Lukáš Janský s osmi kanadskými body.

Třetí zápas v divizi žáků nás čekal v pěkném areálu Slavie Hradec Králové.

Náš úvodní tlak brzy znamenal branku Krýši, který stejně jako proti Orlicku otevřel náš bohatý střelecký účet. Vypadá to, že se z něj stává specialista na vstupy do utkání. Bohužel po tomto gólu přišla naše jednoznačně nejslabší pasáž od začátku mistrovstvích utkání. Do 20. minuty jsme se hledali a mysleli jsme si, že vše půjde samo a hladce. Soupeř naopak dohrával důrazně souboje a naše pomalé akce v klidu brzdil. I přes tuto slabší pasáž jsme se ale dokázali po pauze na občerstvení zvednout a navýšit výrazněji gólový účet. Za zmínku stojí bodové hody Janskoše, který nás po přechodu na velké hřiště a jeho přesunu z branky do útoku nepřestává udivovat.

Opět tedy o pauze přicházel apel na to, abychom nepřestávali hrát na sto procent a vše poctivě odjezdili. Pěkné akce znamenaly dalších pět kusů do soupeřovy sítě. Velkou pochvalu si zaslouží i naši krajní ofenzivní obránci Nídy a Krýša, kteří vypadali, že jejich plíce mají po celý zápas stále kde čerpat.

Další výhra, další gólové hody, ale nutno říct, že Hradec nehrál špatně a i on si vytvořil nějaké šance a našim klukům nedal nic zadarmo.

Ve středu nás čeká vložené kolo v Náchodě, tak snad budeme pokračovat tam, kde jsme skončili.

Zápasy:

FC Slavia Hradec Králové - FC Tempo Praha 0:10 (0:5)