FC Tempo Praha

U15/U14: Přeborová výhra s Bohemkou

18.9.2023 11:32   Jaroslav Hodánek  

Dvěma krásnými brankami otočil skóre Šimon Vorel.

Vedení se ujal po čtvrthodině soupeř, když dobře vyřešil brejkovou situaci. Přestože jsme prohrávali, hrálo se více na soupeřově polovině, ale z mírné převahy jsme vytěžili pouze střelu do břevna. Gólový obrat v utkání tak přišel až po půlhodině hry, kdy Šíma Vorel nejprve krásnou střelou z 25 metrů nechal proletět soupeřova gólmana, který, ač se natahoval, co mohl, nedosáhl, a míč zastavila až síť. Gól jak z partesu. A po pár minutách Šíma po krásné uličce Jonyho Bulargy se skvěle zorientoval ve vápně a odražený míč z nelehké pozice krásně přes své tělo a brankáře poslal do sítě podruhé. Neméně hezká branka.

Hned na začátku druhé půle přišel asi zlomový okamžik utkání. Soupeř pronikl po křídle až k brankové čáře, odkud poslal míč do předbrankového prostoru. Naši hráči přestali hrát v domnění, že míč byl již v autu, nicméně soupeř akci dohrál a míč dopravil do naší branky. Rozhodčí branku nejdřív uznal, ale po chvíli zase odvolal. Z naší pozice těžko říct, zda byl míč v autu, to vědí asi jenom dotyční, co u dané situace byli. My si z této situace však musíme vzít ponaučení, že i když si třeba myslíme, že míč už byl mimo hřiště, každou takovou situaci musíme dohrávat až do konce. Výsledné rozhodnutí rozhodčího bylo pro soupeře o to krutější, že hned z protiútoku jsme zvýšili na 3:1. Soupeř to ale nevzdal a opět snížil na jednobrankový rozdíl. Pak po naší chybě vzadu mohl dokonce i vyrovnat, když soupeřův útočník v samostatném úniku přehodil vybíhajícího Kepu, míč směřující na naši branku však ještě skočil na malém vápně a po odrazu od země naštěstí přeskočil i naši prázdnou branku. Výhru jsme tak pojistili až v samém závěru, kdy Matěj Šmíd přihrávkou pod sebe vyzval ke skórování Jonyho Bulargu.

Již po pár kolech se ukazuje, že pražský přebor má svou kvalitu a zejména pro o rok mladší kluky z U14 je to dobrá škola. Nutí nás to hrát, přemýšlet a rozhodovat se rychleji a nás těší, že se kluci zlepšují každým zápasem. V dnešním zápase byla vidět aktivita, už neztrácíme tolik míčů zbrklostí, naopak jsme schopni podržet míč i v těžších situacích, k čemuž hodně pomáhají zkušenější kluci z U15. A speciální pochvalu zaslouží obranná trojice, která hraje vzadu 1 na 1, ale v dnešním zápase se velmi dobře vzájemně zajišťovala a jsme rádi, že princip tohoto zajišťování se pro kluky snad stává dobrým návykem.

Zápasy:

FC Tempo Praha C - CU Bohemians Praha C 4:2 (2:1)