FC Tempo Praha

U14: Další vysoká výhra

18.9.2023 23:23   Štěpán Sedlář  

Devět branek tentokrát dostal Xaverov.

V sobotu jsme v našem areálu přivítali Xaverov. Se soupeřem jsme se již utkali v přípravném utkání toto léto, takže jsme počítali s tím, že tento zápas by mohl být jednou z největších prověrek v tomto ročníku. Xaverov se totiž snaží hrat sympatický fotbal, který je i částečně podobný tomu našemu.

Do utkání jsme opět vstoupili plní sebevědomí, ale bohužel naše šance byly často špatně vyřešené. Bylo ale vidět, že je jen otázka času, než vstřelíme první gól v utkání. To se povedlo Roubasovi, který po standardní situaci využil dobrého postavení na zadní tyči a poslal nás do vedení. Do poločasu jsme stihli přidat ještě dva góly. Konkrétně se to povedlo Kerbymu, který mazácky proměnil dva samostatné úniky. Dá se říct, že oba hokejově - jednou blafák a jednou mezi nohy gólmana.

Poločasový proslov byl, jak je již zvykem, založen spíše na detailních situacích, které jsme mohli vyřešit lépe a také motivaci, abychom hráli stále stejně a nepolevovali.

Bohužel tentokrát nám vstup do druhé půle nevyšel a Kesi musel po pěti minutách kapitulovat. Naše reakce ale byla výborná. Roubas si vzal na půli míč a došel s ním až do brány - 4:1. Tento gól nám velmi pomohl a postupně naše vedení zvyšovali Mára, Nídy, Janskoš, Oli a střelec hattricku Kerby. Soupeř ale stále hrozil z brejků, a tak nám do sítě stihnul dát ještě dva góly.

Další vysoké vítězství, za které jsme samozřejmě rádi. V naší hře jsou stále samozřejmě nedostatky, jako že si nepohlídame jednoduše ofsajd nebo nedostoupíme důsledně soupeřovo útočníka. Stále se ale seznamujeme s hrou na velké hřiště, ale určitý progres je už vidět. Kluci si naše rady berou k srdci a postupně plní vše, co si říkáme.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SC Xaverov Horní Počernice 9:3 (3:0)