FC Tempo Praha

U16: Starší soupeř neměl šanci

20.9.2023 22:08   Petr Havlíček  

Tempáci si s devatenáctkou Vršovic poradili přesvědčivým výsledkem 5:0.

Do Vršovic jsme tentokrát vzali další kluky, kteří si zatím v přeboru staršího dorostu nezahráli, abychom zase sestavu trošku obměnili a aby si někteří zahráli jiný druh zápasu než v divizi. Proti soupeři složenému převážně z hráčů ročníku 2005 byla fotbalová převaha jednoznačně na naší straně, jakmile se nám podařilo dostat míč na polovinu soupeře a hrát po zemi, tak nás domácí nestíhali a hned po ztrátě jsme dobře dokázali zapresovat a míč získat.

Do vedení nás dostal už v 7. minutě proměněnou penaltou Cihlář a na 2:0 zvyšoval střelou z dálky Bojadžiev. Soupeř měl vepředu dva šikovné kluky, kteří nás občas zlobili, problém nám dělaly dlouhé nákopy Vršovic, kdy odhad na míč nebyl vždycky úplně stoprocentní, a i domácí měli do poločasu dvě velké šance, kdy nás dobře podržel Tutunovic.

Druhá půle se nesla v podobném duchu jako ta první, na naší straně přibývalo střeleckých možností a šancí a soupeř už se k ohrožení naší branky dostával sporadicky. My jsme zápas dohráli poměrně aktivně, i když v některých momentech tam přibylo zbytečných ztrát, kdy jsme vymýšleli složitou přihrávku, a v presinku nám někdy chyběla vůle udělat poslední krok nebo dva k zisku míče. Dvěma góly Plachého a brankou Smrčka jsme ale zápas dovedli k pohodlnému vítězství 5:0.

Zápasy:

SK Union Vršovice - FC Tempo Praha B 0:5 (0:2)