FC Tempo Praha

Muži B: O výhře rozhodl Klouda z penalty

23.8.2011 16:32   Daniel Morávek  

Ač mu spoluhráči nevěřili, zachoval klidnou hlavu a s jistotou rozhodl o výhře 3:2 na hřišti Hostivaře.

Benfika dokázala ve svém prvním mistrovském utkání vyhrát na hřišti nováčka z Hostivaře a tím navázat na dobré výsledky z přípravy. V té totiž mužstvo jen jednou prohrálo, a to navíc se značně posíleným týmem Aritmy B. Ukázalo se tak, že systém a struktura přípravy (fotbálek každý trénink) byla zvolená vhodně a načasování formy vyšlo na jedničku. Nutno však navzdory výhře přiznat, že Tempo nebylo proti Hostivaři lepším mužstvem a zápasu by spíše slušela remíza.

Už při ranním srazu na Lhotce nedošlo k žádném zklamání ani překvapení, kdy se po Dominiku Čemusovi omluvil ze zápasu Selichar, kterého celá Praha 4 zná pod přezdívkou Rudá Sonja. Žádná další last minute omluvenka však již nepřišla, a my jsme tak dorazili na Hostivař v poměrně pěkném počtu. Místo taktických pokynů jsme tentokrát zvolili autorskou četbu, kdy nám Dan Prokop přečetl úryvek ze své nové povídky "Katamarán a žaluzie". Jak hluboký zásah v našich srdcích Dan způsobil, dokázal Jirka Valášek, který se rozhodl stát se poctivým podnikatelem a přihlásil se Ochrannému svazu autorskému s tím, že by mu měl platit poplatky.

Na samotný výkon hráčů však Danovy věty velký vliv neměly. Benfika si prakticky nedokázala nahrát a o kráse fotbalu, o které psal Ota Pavel, nemohlo být ani řeči. Přestože domácí Hostivař hrála ze začátku o něco lépe, do velkých šancí se rovněž nedostávala a hrozila především ze standardních situací. Na druhou stranu, každá z nich zaváněla gólem a hosté mohli být rádi, že ani z jedné v první polovině první půle neinkasovali. Jak už to tak ve fotbale a v životě bývá, udeřilo na druhé straně. Po rychlém brejku šikovně přiťukl Čemus veteránovi Dedkovi a ten se z hranice vápna nemýlil. Za dalších 5 minut to navíc bylo o dva góly, kdy si domácí hráč srazil před dotírajícím Klípou do brány Míkův centr. Kdo by čekal, že Tempo dva góly uklidní a začne konečně hrát fotbal, mýlil by se. Obraz hry totiž zůstal stejný, fotbalová jalovost Benfiky a marné dobývání Hostivaře, které končilo u vápna hostů. Když už se zdálo, že Tempo udrží do půle dvoubrankové vedení, přišla další standardní situace z pravé strany. Centrovaný míč vyrazil brankář Švejda pouze před sebe a nikým nekrytý hráč Hostivaře korigoval na 1:2.

Druhý poločas začal naprosto ve stejném duchu jako ten první. Pro nás jen s tím rozdílem, že kromě špatné hry jsme dostali i vyrovnávací branku. Naštěstí jsme se brzy dostali opět do vedení, kdy byl ve vápně faulován Dedek a penaltu navzdory nedůvěře 95% spoluhráčů suverénně proměnil Pepa Klouda. O chvíli později se pokusil vtipně vyřešit nadějnou situaci Jirka Hron, avšak hlavičkou ve výši kolen z velkého vápna gólmanovi příliš starosti nenadělal. Hostivař se sice snažila o jakýsi závěrečný tlak, avšak šance ze hry si žádné nevytvořila. Minutu před koncem však všem Tempákům zatrnulo, kdy po další standardce dobře zakončoval domácí hráč. Výborně však zasáhl Švejda, a Benfika tak udržela výhru 3:2. 

Zápasy:

SK Hostivař B - FC Tempo Praha B 2:3 (1:2)