FC Tempo Praha

U15/U14: Kvalitní výkon na Zbraslavi

25.9.2023 14:12   Štěpán Sedlář  

Proti těžkému soupeři nakonec Tempáci vybojovali vítězství 3:1.

V sobotu nás čekal v pražském přeboru další soupeř Zbraslav, se kterou jsme loni sehráli dva těžké zápasy, a tak jsme i tentokrát nečekali nic jednoduchého.

Od začátku se hrála vyrovnaná partie. My jsme se snažili držet míč a kombinovat už zezadu. Soupeř naopak spoléhal na dlouhé míče a rychlé brejky. Úvodní branku jsme ale vstřelili my. Artem doběhl balón, který dostal za obranu a s pomocí teče ho nacentroval před bránu, kde Vořech nekompromisně propálil vše, co mu stálo v cestě. Soupeře gól povzbudil a začal nám dělat veliké problémy. Zejména nadstandardni hrotový útočník nutil naši obranu být neustále v pohotovosti. Rychlé brejky domácího týmu jsme často hasili až na poslední chvíli pomocí obrany nebo Lukase, a tak nás soupeř potrestal vyrovnáním po pěkné kombinaci. Naše odpověď však na sebe nenechala dlouho čekat a po pěkné kombinaci před vápnem si Oliho přihrávku našel Chlaďas, který chladnokrevně poslal míč nechytatelně k přední tyči.

Do druhé půle jsme šli s tím, abychom eliminovali rychlé a šikovné ofenzivní hráče Zbraslavi. Až na pár výjimek se to našemu mladému týmu už dařilo. Řekl bych, že druhou půli jsme již měli pod kontrolou. Škoda jen, že jsme nevyužili nějaký náš roh, protože jich bylo opravdu dost. Ale dobře jsme drželi míč a při ztrátě okamžitě přepínali. Ve druhé půli podtrhnul svůj výborný výkon Zéma. Hrál na pro něj nezvyklém postu stopera, ale poradil si se vším skvěle a nakonec ještě po přiťuknutí Artema trefil krasný gól z hranice vápna - 3:1.

Třetí výhra ze čtyř zápasů v pražské soutěži je výborná vizitka. Je vidět, že každý zápas v této soutěži je kvalitní a klukům má určitě co dát. Na Zbraslavi by to totiž bez kvalitního výkonu v žádném případě nevyšlo.

Zápasy:

SK Zbraslav - FC Tempo Praha C 1:3 (1:2)